Černobílá detektivní plošinovka Renoir vyjde v listopadu
zdroj: tisková zpráva

Černobílá detektivní plošinovka Renoir vyjde v listopadu

12. 8. 2016 16:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už je to nějaký čas, co jsme naposledy psali o krásné logické plošinovce Renoir, za níž původně stálo české studio Soulbound Games. Po neúspěšném Kickstarteru se hra na pořádně dlouhou dobu odmlčela, ovšem teď o sobě dává vědět. V listopadu ji vydá společnost 1C, ovšem změnilo se studio, které najdete v kolonce vývojáře. Po krachu hru dokončil tým Black Wing Foundation. Jak se ale můžete přesvědčit z traileru příběh, herní prvky i vizuální podoba hry se nemění a tak stále platí, že hlavní hrdina, detektiv Renoir, vyšetřuje vraždu. Svojí vraždu.

Detektiv Renoir jako by vypadnul z tradiční detektivky tohoto žánru. Proti korupci bezmocný policista, který se díky buldočí povaze stane detektivem, najde ženu svých snů a snad i úspěch v boji proti zločinu… jen aby skončil šest stop pod zemí a odkazem, který naplní jen jako duch. Kdo ho zabil a proč? Renoir je sice detektivka, ale žánrově půjde o logickou plošinovku, v níž budete muset řešit především puzzly a to díky schopnosti hlavního hrdiny ovládat duchy.

Musíte se vyhýbat světlu, které vaší podstatu zničí a tak pomocí „fantomů“ řešíte, jak se dostat v úrovni dál, přičemž nalézáte nové stopy, které vedou k odhalení vašeho vraha a asi i širší konspirace. Hra běží na Unreal Engine 4 a v její černobílé stylizaci jí to opravdu sluší. Na PC vyjde v listopadu tohoto roku, ale představí se i příští týden na Gamescomu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články