Česká adventurní hopsačka Mimpi Dreams je vedle mobilů k mání i pro PC
zdroj: tisková zpráva

Česká adventurní hopsačka Mimpi Dreams je vedle mobilů k mání i pro PC

23. 3. 2016 11:35 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přes milion lidí si podle tvůrců z pražského studia Silicon Jelly stáhlo na AppStoru roztomile vyhlížející kombinaci adventury a hopsačky s názvem Mimpi. Jde o hezké číslo a zároveň výbornou motivaci příběhy bílého psa dále rozvíjet, o což se vývojáři pokouší s čerstvě vydaným titulem Mimpi Dreams. Na rozdíl od první hry je však Mimpi Dreams dostupná vedle iOS zařízení i pro Windows, Mac, Linux a brzy i Android. Co vás v další várce psích eskapád čeká?

V prvé řadě se s Mimpim v jeho snových dobrodružstvích podíváte do pěti vizuálně odlišných světů, ve kterých hafana ovládáte stejně jako v jakékoli jiné plošinovce. Oproti jiným titulům mu však cestu vpřed umožňujete přímou manipulací s objekty, která představuje adventurní prvek.

Podle tvůrců však nečekejte puzzly, které zavaří vaše mozky. Hlavním cílem je hráče pobavit příjemnou hratelností a stylizovanou grafikou, která má připomínat jednu velkou ilustraci. Soudě dle obrázků a videí se jim to daří, ale názor si musíte udělat sami. Pohádkovou nebo spíš večerníčkovou atmosféru navíc podporuje hudební doprovod od Jaroslava Vyhničky a Alexandra Guirauda.

zdroj: Archiv

Když ve spojitosti s Mimpi Dreams hovořím o večerníčkové atmosféře, stavím svůj dojem i na povaze Mimpiho eskapád. Zachraňuje princeznu, kterou drží drak, ztracenou pirátskou loď nebo laboratorní krysu, co chce na svobodu. Navíc se mu to všechno zdá, protože jinak je to klasický líný pes, co by pořád jenom spal. Večerníček jako vyšitý.

V mobilních verzích Mimpi Dreams ovládáte psa a manipulujete s objekty přímo přes dotykový displej, PC verze hry samozřejmě podporuje ovládání myší a klávesnicí, potažmo i gamepadem. Navíc má PC verze mírně odlišnou kameru, více paralaxních pozadí a nabízí i podporu tradičních Steam prvků jako karty, odznaky nebo achievementy.

Na AppStore je Mimpi Dreams k mání za nějaké 3 eura, PC verze vás na Steamu vyjde na 10 euro. A brzy od nás můžete čekat recenzi.

Nejnovější články