Česká metroidvania Feudal Alloy s robotem poháněným rybou vyjde za dva týdny
zdroj: tisková zpráva

Česká metroidvania Feudal Alloy s robotem poháněným rybou vyjde za dva týdny

3. 1. 2019 16:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Českých her není nikdy dost, zvlášť když jen pohled na ně dokáže vykouzlit úsměv. Feudal Alloy se může pochlubit krásným ručně malovaným vizuálem a nezbývá než doufat, že i herní mechanismy uspokojí naše touhy. Minimálně téma je opravdu lákavé. Rybou poháněný robot ve středověku plném plecháčů? Sem s tím!

Feudal Alloy vzniká již tři roky ve Zlíně v pouhopouhých dvou lidech, kteří si nechají říkat Attu Games. Attu je přitom i jméno zmiňovaného farmářského robota, v jehož kůži (kovu) se vydáte pomstít svou vesnici, kterou vyrabovali bandité. I když je vám bližší okopávání záhonu, vezmete do ruky zrezivělý meč a vydáte se rozsekat zlé roboty.

Středobodem dění budou samozřejmě souboje s mnoha kolemjdoucími i rozličnými bossy. Kromě klasického rubání máte k dispozici dobře známý dash, nechybí odemykání nových schopností a záplava lootu s novými zbraněmi, výzbrojí, nebo třeba granáty. Ale stejně mě ke hře nejvíc táhne vizuální stránka a lehce potrhlé téma.

Feudal Alloy mám v hledáčku poměrně dlouho a konečně se dozvídáme finální datum vydání. Dříve avizovaný leden naštěstí zůstává, konkrétně se dočkáte 17. ve čtvrtek, tedy přesně za dva týdny. Vzhledem k panujícímu suchu snad nešlo najít lepší načasování. Hru najdete na PC a Switchi, později i na PlayStationu 4 a Xboxu One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články