Český dungeon The Keep zkouší uspět na Switchi
zdroj: tisková zpráva

Český dungeon The Keep zkouší uspět na Switchi

29. 11. 2018 10:29 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Před čtyřmi lety vyšla první verze českého dungeon crawleru The Keep pro 3DS. Kdyby ji Cinemax později nevydal pro PC, mohli bychom mluvit o exkluzivitě pro konzole od Nintenda, protože letos na Štědrý den dorazí také na Switch. Pokud ho chcete získat levněji, raději s koupí příliš neotálejte.

The Keep u nás v roce 2014 dostalo od Aleše slušnou osmičku, označil ho za „vzpomínku na staré dobré časy krokovacích dungeonů, která však není jen zábavou pro nostalgiky.“ Inspiruje se klasikami typu Dungeon Master, Eye of Beholder nebo Wizardry, což vám předvede v deseti patrech podzemí plných nepřátel, hádanek a pastí.

zdroj: Archiv

Vypráví příběh o mágovi s mocnými krystaly a právě systém magie Aleš vyzdvihoval také, systém kouzlení je podle něj skvělý. Každopádně dungeony patří na poli dnešních her k ohroženým druhům, natož na Switchi, mohlo by si tedy najít své publikum prahnoucí po retru v novějším kabátku.

Podle vývojářů nešlo o zrovna snadný port, především kvůli systému ovládání. Zatímco na 3DS se The Keep ovládal pomocí stylusu a na PC myší, na Switchi museli tvůrci vystačit s D-padem a analogovými páčkami. Přesto si unikátní systém magie i taktické tahové souboje budete moct vychutnat i na něm. Hru si budete moct od 17. prosince předobjednat na Nintendo eShopu za zvýhodněnou cenu 299 korun, po vydání 24. prosince pak stoupne na 399 Kč.

Nejnovější články