Český survival Volcanoids se provrtal na Steam v předběžném přístupu
zdroj: tisková zpráva

Český survival Volcanoids se provrtal na Steam v předběžném přístupu

30. 1. 2019 10:57 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A je tu třetí česká hra vydaná v průběhu ledna. Po plné verzi metroidvanie Feudal Alloy a early accessu tycoonu Transport Services se hlásí ke slovu další neméně zajímavý počin Volcanoids od českého studia Volcanoid. Hra je ve vývoji přes rok, přičemž zhruba polovinu této doby byla dostupná zdarma v pre-alpha verzi. Nyní je odhodlaná zaujmout mnohem širší publikum v předběžném přístupu na Steamu.

To se takhle jednoho dne probudíte na ostrově, jehož středobodem je sopka. Nikoliv vyhaslá, ale neomylně aktivní sopka, která v pravidelných intervalech chrlí do vzduchu oblaka popela a kropí své okolí žhavou lávou. Nemůže za to. To steampunkoví roboti ji oživují, neboť potřebují její sílu k vlastnímu rozvoji.

Chcete-li zde přežít, musíte se dostat do jádra vulkánu a zničit zařízení, které ho opakovaně přivádí k životu. Roboti vám budou stát v cestě, ať už nad zemí, nebo pod ní. K cestování mezi těmito dvěma „světy“ jim napomáhají velké vrtací lodě, z nichž si jednu drze přivlastníte.

zdroj: Archiv

Loď se stane vaším útočištěm, dopravním prostředkem i základnou, kterou si postupně vylepšíte, aby byla ještě schopnější ve výrobě různého náčiní (hlavně zbraní) z nalezených a nakutaných surovin. Pro některé z nich musíte na povrch ostrova, jen si dejte pozor, aby vás nesmetla erupce, která zdejší krásnou přírodu na určitou dobu zahalí do bělavého popela.

Volcanoids v early accessu nabízejí příběhovou kampaň pro jednoho hráče, kterou můžete odehrát od začátku do konce. Nicméně není tak obsáhlá, jak chce jednoho dne být. Stejně tak umělá inteligence robotů je jednodušší a možnost kooperace a PvP teprve přibude v budoucích updatech.

Co vše je ve vývojovém plánu, se dozvíte z oficiální roadmapy. Hra si v early accessu pobude zhruba dva roky, takže je před vývojáři ještě hodně práce. Cena se bude postupně zvyšovat, ale nyní vás vstupenka na ostrov, ze kterého není úniku, vyjde na téměř 17 eur.

Nejnovější články