Cesta hororem Remothered: Tormented Fathers odkryje hrůzné staříky i nechutné jeptišky
zdroj: tisková zpráva

Cesta hororem Remothered: Tormented Fathers odkryje hrůzné staříky i nechutné jeptišky

2. 1. 2018 14:51 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Základem každého dobrého hororu je tajemství. Co se to tady děje za hrůzy? Kdo je ten chlápek v masce, co mě honí po chalupě? Jak dopadne kontakt lidského krku se zapnutou motorovkou? V případě Remothered: Tormented Fathers se podobné otázky navalují jedna na druhou. Není jasné, kdo je tajemný marod dr. Felton, kterému patří strašidelný dům. Není jasné, kam zmizela jeho dcera. A otazník visí dokonce i nad hlavní hrdinkou.

Tou je pětatřicátnice Rosemary Reedová, na niž se v téhle akční adventuře budete dívat z pohledu třetí osoby a pokusíte se ji provést všemi nástrahami. Cesta za odpověďmi na už zmiňované otázky vás donutí schovávat se pod stoly, utíkat před divnými jeptiškami v rudém, kolem kterých se vznášejí hejna můr, a občas popadnout do ruky něco ostrého a zařídit, aby se z lovců stala kořist.

Remothered je prvním dílem plánované trilogie z hlavy Chrise Darrila, což navzdory prvnímu dojmu není Brit či Američan, nýbrž Ital, a upřímně řečeno je na kvalitě herní angličtiny jižanský původ autorů bohužel znát. Ne že by byly chyby nějak extra strašidelné – o to se postará dr. Felton a jeho poskoci – ale spousta drobných stylistických přehmatů mě i tak trochu vytrhává z potřebné atmosféry.

O tu se kromě odporných a temných vizuálů stará i dvojice hudebních skladatelů Luca Balboni a Nobuko Toda, a druhá jmenovaná má na triku třeba série Metal Gear Solid, Halo nebo Final Fantasy, takže tady by kvalita měla být zaručená. Hudba se navíc má měnit podle toho, jak blízko jsou vám nepřátelé, a tak vlastně poskytovat neustálou ušní nápovědu. Kdyby se podařilo vychytat i zmíněné jazykové mouchy, byl bych ještě optimističtější.

zdroj: Vlastní

Ale budiž, stále ještě je čas s tím něco udělat, protože hra je na Steamu v předběžném přístupu. Její definitivní vydání je naplánováno na 30. ledna, kdy bude stát 15 eur. Pokud jste už třikrát dohráli Resident Evil 7 a zoufale toužíte po dalším nechutném a děsivém baráku, mohli byste zvážit nákup už teď, protože momentálně hru seženete ve slevě za 10 eur.

Nejnovější články