Chcete hrát děsivou a podivnou střílečku? Inner Chains je tu pro vás
zdroj: tisková zpráva

Chcete hrát děsivou a podivnou střílečku? Inner Chains je tu pro vás

18. 5. 2017 18:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hororová surrealistická střílečka Inner Chains se loni dočkala potřebných financí díky crowdfundingové kampani na Kickstarteru. Od tohoto úspěchu uběhlo něco málo přes rok, během kterého polští vývojáři z Telepaths‘ Tree hru dokončili a dnes ji vydávají na PC. Takže se připravte na řež a hrůzu, kterou si užijete z pohledu vlastních očí.

V Inner Chains se podíváte do hodně vzdálené budoucnosti naší planety, která už tak nějak naše vůbec není. Lidstvo jako takové kdysi dávno zmizelo a zanechalo po sobě pouze technologické výdobytky své doby. Najednou nebyl králem džungle člověk, ale samotná džungle, která si v průběhu milionů let podmanila lidskou rukou vytvořené technologie a doslova se s nimi propojila. Když se pak lidstvo opět přihlásilo ke slovu, nedokázalo rozlišit mezi mechanickým a organickým světem. Ba co víc, lidstvo zde není vítáno a nová generace přírody to dává jasně najevo svými biomechanickými pařáty.

zdroj: Archiv

Jeden by řekl, že v tak extrémní době se lidstvo konečně semkne a společně vyrazí čelit úskalím nového světa, ale to je jen utopie. Naopak vznikl kastovní systém a začaly boje o území a moc. Jedna z kast si nakonec podmanila ostatní a nalila jim do hlav vlastní učení. Vy, jakožto jeden z obyvatel nepřátelské planety, si slova téhle vládnoucí kasty vezmete k srdci a vydáte se směrem k mytickému místu Poslední naděje, odkud je prý možné opustit zdevastovanou Zemi.

Cesta k cíli samozřejmě nebude jednoduchá, protože se vás bude snažit zabít nejen klasická fauna v podobě různých monstrech a zvráceností, ale i flóra ve formě obřích chapadel a jiných nočních můr, s jejichž konfrontací vám vypomohou různé organické zbraně chrlící elektřinu nebo plameny. Po cestě budete objevovat tajemství zvláštního světa i dávno zapomenutou minulost lidského pokolení. A pokud snad doufáte v krásnou čistě zelenou planetu, pak vás nový trailer vyvede pěkně z omylu. Temná atmosféra hraje v Inner Chains prim, vyvolává ve vás pocity stísněnosti a strachu. Zkrátka abyste věděli, jak se za časů lidské nadvlády cítila příroda.

Ode dneška je hra k dostání na Steamu. Potrpíte-li si na starých dobrých krabicovkách, tak ani na vás vývojáři nezapomněli. My Češi máme jako sousedi polských vývojářů obrovské štěstí, protože jen v těchto dvou zemích krabičky obsahují i artbook se surrealistickými, hrůzu nahánějícími obrázky Tomasze Strzałkowskiho. Verze pro Xbox One a PS4 by měly vyjít někdy v budoucnu.

Nejnovější články