Citizens of Earth, RPG o neschopném viceprezidentovi vyjde v říjnu
zdroj: tisková zpráva

Citizens of Earth, RPG o neschopném viceprezidentovi vyjde v říjnu

22. 7. 2014 12:11 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Co dělá viceprezident? Správně, nic. Proto někteří lidé chtějí být viceprezidentem a ne prezidentem. Třeba hlavní „hrdina“ nezávislého taktického RPG Citizens of Earth. Ten si v klidu žil svůj život nepotřebného byrokrata a kladeče věnců, dokud se nestalo něco, kvůli čemu celá Země zešílela. Všichni nyní vzhlížejí k němu, aby to napravil. Jenže jelikož milý viceprezident vlastně nic neumí, rozhodne se pro vyřešení krize zverbovat své spoluobčany.

Citizens of Earth vychází z klasické kombinace RPG a strategie Earthbound, přičemž tu ale najdete i výrazné pomrknutí k Dragon Questu. Základem je pak bizarní humor, kdy rekrutujete běžné spoluobčany jako je pekař, učitel nebo bezdomovec a ti disponují unikátními schopnostmi, které se jim zlepšují podle toho, jak moc bojují a získávají tak zkušenosti. Tahové souboje slibují slušnou dávku taktizování, scény jako je vaše maminka, která vám radí během boje pak přináší potřebný humor.

Se svým prezidentem tedy budete vandrovat po světě, nabírat nové bojovníky...pardon spoluobčany a vytvářet úderné týmy, třeba z kosmetičky, kuchaře a lékárníka. Jelikož mám japonský model s třemi postavami a tahovými souboji rád, určitě si tuhle nezávislou podivnost zapíšu do kalendáře. Přitom ale Citizens of Earth vůbec nemusela vyjít. Studio Eden Industries neuspělo na Kickstarteru, ale tvůrci se rozhodli, že hru dodělají i tak, v čemž jim následně pomohl i fakt, že jako distributor se titulu ujal Atlus. Nyní už je prakticky jisté, že Citizens of Earth vyjde v říjnu tohoto roku na PC , PS4, PS Vita, 3DS, Wii U jako digitálně distribuovaný titul.

zdroj: Archiv

Nejnovější články