Clockwork Empires vypouští do světa nepříčetný mix kolonialismu, okultismu a steampunku
zdroj: tisková zpráva

Clockwork Empires vypouští do světa nepříčetný mix kolonialismu, okultismu a steampunku

26. 10. 2016 12:44 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Připravte se na osidlování nového kontinentu ve jménu Její Výsosti, královny! Vaše úloha v této budovatelské strategii, která se vrhla po hlavě do žánru steampunku, spočívá ve správě nové kolonie, která vyrůstá na neosídlené půdě, čímž šíří slávu a moc impéria. Vaším protivníkem nebude jen nehostinná krajina, divoká zvířena a nemoci. Občas se vám vzepřou i vaši milí kolonisté. Ale kdo by se jim divil, když je napadají podivná monstra, která jako by utekla z Lovecraftových děl. To by se k okultnímu oltáříku obrátil nejeden z vás… Ostatně, vyzkoušet si to můžete ode dneška, kdy Clockwork Empires opouští early access.

Clockwork Empires vypadá jako bizarní mix několika prvků. V první řadě jsou tu vaši kolonisté, kteří mají unikátní vlastnosti a tak kromě práce na stavbě kolonie budou propadat různým zálibám a v některých případech i zoufalství. Protože, jak vás poučí trailer, zoufání vede k okultismu a okultismus k vraždám a zjevování se velkých, chapadlovitých monster, k dispozici máte i vyšetřovatele, kteří mají za úkol okultní činnost monitorovat a případně likvidovat podezřelé jedince.

Tady by se k budovatelské strategii měl přidat i prvek rozhodování, kdy bude na vás, zda někoho necháte vyšetřovatelem odpravit a nebo jej necháte žít, byť s rizikem, že vám možná se svými kamarády přivolá na kolonii invazi démonů,  s níž budou mít problém i mechaničtí vojáci Jejího Veličenstva. Navíc, třeba pro daného kolonistu máte slabost… a kdo by mu neodpustil trochu toho kanibalismu, vždyť v krizové situaci na člověka přichází různé chutě.

Nápad studia Gaslamp je rozhodně dobrý a neokoukaný. Problém tkví v tom, že early access verze rozhodně nebyla technicky dotažená a to ani pár týdnů před vydáním, k němuž dojde dnes. A pokud by se plná verze měla potýkat jen s částí problémů, které sužovaly předběžný přístup, byl by to průšvih. Dnes večer uvidíme, zda studio nešlo se svou kůži na trh příliš brzy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články