Crypt of the NecroDancer předvádí, jak draka či kostlivce utančit k smrti
zdroj: tisková zpráva

Crypt of the NecroDancer předvádí, jak draka či kostlivce utančit k smrti

20. 4. 2015 19:06 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když se podíváte na seznam her na Steamu, seřazený podle uživatelského hodnocení, naskytne se vám zajímavý obrázek. Na prvním místě je Portal 2, proč ne. Ale už na místě druhém je One Fingher Death Punch a na místě třetím hra s názvem Crypt of the NecroDancer. O prvně jmenované jsem neslyšel, o druhé ano během Game Developers Conference, ale netušil jsem, že už její early access verze je natolik populární. Prostudoval jsem si proto dostupné materiály a myslím, že už mi začíná svítat. Kombinace roguelike akce s rytmickou hudební hrou je totiž přesně ten druh žánrového křížení, který automaticky budí zájem. V případě Crypt of the NecroDancer navíc oprávněně.

Trailer někde okolo, který tvůrci vydali u příležitosti blížícího se termínu vydání hry (23. duben) poměrně názorně předvádí základní principy hry. A její atmosféru i stylizaci jakbysmet. Nepřátelé se na vás v jednom z generovaných dungeonů ženou ze všech směrů v rytmu právě puštěné hudby a samozřejmě je, rovněž v rytmu hudby, chcete zlikvidovat s řadou hudebních i nehudebních zbraní. Zbytek už je klasická roguelike hra se všemi proprietami včetně vylepšování schopností, pořizování upgradů, sbírání nových zbraní, soubojů s bossáky a samozřejmě umírání v pastech a pastičkách.

zdroj: Archiv

Soudě dle nadšených ohlasů od hráčů nejenom na Steamu, ale též díky řadě nominací na mnohá ocenění během posledních let, si Crypt of the NecroDancer pozornost opravdu zaslouží. Jestli mi ale přijde základní koncept lákavý, stejně jako stylizace, pak zdaleka nejvíce mě ke hře přitahuje jedna jediná funkce: možnost hrát nejenom na boží soundtrack od Danny Baranowskyho (hudba pro Canabalt, Binding of Isaac, Super Meat Boy), ale hlavně na písničky z vlastní mp3 kolekce. Mám strašlivou chuť vyzkoušet, jak se budou kostlivci, draci, zubaté truhly a jiná havěť ve hře hýbat na nějaký pořádný metal! Nebo dechovku! Nebo blues!

Crypt of the NecroDancer můžete hrát s pomocí klávesnice, gamepadu, ale i taneční podložky, což bude pro mnoho možná další důvod, proč se hře podívat na zoubek. Samozřejmě to mohou udělat hned teď, protože early access verze je na Steamu dostupná za 15 euro. Možná však bude lepší počkat na vydání plné verze, protože k němu dojde už tento čtvrtek.

Nejnovější články