Cursed Castilla oprašuje několik let starou poctu hopsačkám z osmdesátek
zdroj: tisková zpráva

Cursed Castilla oprašuje několik let starou poctu hopsačkám z osmdesátek

29. 12. 2016 17:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Cursed Castilla vzdává hold evropskému, a především španělskému folklóru tak, jako smeká klobouk starým arkádovým plošinovkám. Jako největší inspirace posloužily vývojářům hry jako Ghost n‘ Goblins, Tiger Road, Black Tiger, Shinobi, Ryger, Karnov, Rastan nebo Trojan. Stejně tak pro ně byly důležité mýty Kastilského království, v jehož fiktivní verzi vás, rytíře Dona Ramiroa, vyšle král Alfons VI. Kastilský na nebezpečnou výpravu.

Vydáte se do Tolomery s cílem zbavit tamní území všech příšer a zajistit, aby byl od nich pokoj jednou pro vždy. Cursed Castilla je arkádová akční plošinovka, ale především jde o rozšířenou a vylepšenou verzi hry Maldita Castilla z roku 2012. Tu španělští vývojáři Locomalito ve spolupráci s Abylight Studios vzali, vypulírovali a rozšířili.

K původním šesti úrovním přidali další dvě, plné nových zbraní, nepřátel a hudby. Cursed Castilla se může pochlubit také upravenou grafikou, zvuky a designem včetně nových možností nastavení, achievementů apod. Ve hře je tak zhruba 50 typů nepřátel a 19 finálních bossů, skrze které se můžete propracovat ke čtyřem různým koncům.

zdroj: tisková zpráva

Původní Maldita Castilla si můžete stáhnout zadarmo přímo na webu hry pro Windows, Mac a Linux, zatímco Cursed Castilla najdete za 12 eur na Steam, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články