Darkest Dungeon ve vesmíru? Deep Sky Derelicts vstupuje do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Darkest Dungeon ve vesmíru? Deep Sky Derelicts vstupuje do early accessu

16. 11. 2017 11:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Představení roguelike RPG Deep Sky Derelicts patřilo rozhodně k těm lepším okamžikům letošního Gamescomu. Od prvního pohledu je zjevná silná inspirace ve skvělém Darkest Dungeon, a to nejen po vizuální stránce, ale i po té herní. Vystávala ovšem otázka, zda nám finští Snowhound naservírují podobný skvost, nebo zapadnou hluboko do černé díry průměrnosti. Odpověď ukrývá právě spuštěný early access.

Deep Sky Derelicts se ujímáte skupinky vesmírných psanců, kteří se ve své létající rachotině vydávají na rozličné mise s cílem nahrabat si co nejvíce galaktických chechtáků. A aby to byla pořádná sranda, žádný výlet se neobejde bez smrtelného nebezpečí číhajícího za každým rohem.

Prohledáváte trosky jedné zbídačené lodi za druhou, nacházíte užitečné vybavení i neužitečný šrot, často bloudíte prázdnými chodbami a mrháte tak drahocenným kyslíkem, a do toho vás otravuje všelijaká vesmírná havěť.

zdroj: Vlastní

Dosud nic moc převratného, ale jakmile dojde na rozdávání ran a kulek, začnou se dít už méně obvyklé věci. Deep Sky Derelicts se v takové situace změní z roguelike RPG do karetní tahové hry. Každý z vašich hrdinů má vlastní balíček karet, který je definován jeho aktuálním vybavením.

Bazuka s sebou přináší několik silných karet s pořádnou porcí zranění, zatímco hrudní plát vám obohatí balíček o karty zvyšující vaše štíty. Tím se samozřejmě zvyšuje náhoda v soubojích, na druhou stranu se nenudíte se statickými schopnostmi a musíte se přizpůsobit aktuální nabídce.

early accessu si užijete příběhovou část v prvních 12 misích, vyšplháte až do třetí úrovně z deseti, poskládáte si tým ze šesti dostupných hrdinů a využijete na 70 různých karet napříč 13 typy vybavení. Deep Sky Derelicts si v předběžném přístupu pobude do konce března příštího roku, ale naše dojmy z hraní očekávejte v nejbližší době.

Nejnovější články