Death Stranding vyjde v listopadu, sledujte nový trailer
zdroj: tisková zpráva

Death Stranding vyjde v listopadu, sledujte nový trailer

29. 5. 2019 18:54 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kodžima sliboval něco velkého – a něco velkého dorazilo. Očekávané cosi jménem Death Stranding konečně zná své datum vydání, kterým je 8. listopad letošního roku – samozřejmě výhradně na PlayStationu 4 a jak je u Sony dobrým zvykem, s českými titulky. K tomu jsme dostali ještě skoro devítiminutové video, které najdete uvnitř článku.

Nejvíc vás bude zajímat asi právě trailer, takže s ním nebudu otálet. Užijte si cestu do roztříštěné Ameriky, která vzbudí víc otázek, než kolik jich zodpoví.

zdroj: Archiv

Jste z toho moudří? Já úplně ne, i když se toho ve videu vlastně stalo strašně moc. Postavy dostávají jména, vidíme herní mechaniky jako pokládání žebříků, slaňování, nebo i tradičnější herní aktivity, tedy pěstní souboje, ježdění a střílení. A hlavně opět vystrkuje růžky bizarní příběh.

Nebudu tady nad ním nějak moc spekulovat, to nechám na Redditech a diskuzních fórech, kde se srocují zarytí fandové se sokolíma očima. Přesto je ale jasné, že Kodžima nemluvil o „spojování“ jen tak do větru. Je třeba znovu obnovit společnost a stát, i když zrovna protagonista Sam Bridges je k tomuhle cíli dost skeptický. „Bridget, nejsi prezidentkou vůbec ničeho,“ říká (asi) americké prezidentce.

Sám Kodžima na PlayStation Blogu přidal krátkou zprávu naznačující, o čem hra vlastně je. A i když na vás můžou záběry působit čistě singleplayerově, zřejmě se můžete těšit i na nějaký multiplayerový element. Zde je úryvek: „Budete vytvářet nová pouta neboli ‚Vlákna‘ s ostatními hráči po celém světě. Doufám, že díky hraní hry pochopíte důležitost navazování vztahů s ostatními.“

Předobjednávky

Další klíčovou informací pro všechny natěšené Kodžimovy fanoušky je otevření předobjednávek, a to hned ve čtyřech různých edicích.

Začínáme na 60 dolarech za základní hru plus nějaké digitální předobjednávkové bonusy, které můžete získat i v průběhu hraní. Jde o zlaté sluneční brýle, zlatý klobouk, zlatou kostřičku zvyšující rychlost Samova pohybu a zlaté brnění zvyšující Samovu obranu. Král Midas by se tetelil blahem.

Za 70 dolarů je speciální edice se steelbookem, kde dostanete všechno z minulé edice plus ještě speciální verzi slunečních brýlí „Ludens Mask“. A na harddisku vám přistane i dokumentární video ve stylu Making of.

Edice Digital Deluxe za 80 kromě všeho výše zmíněného přidává ještě zvýšenou schopnost Sama zacházet s těžkým nákladem, další předmět, který mu zlepšuje rovnováhu a ještě lepší ochranu proti poškození.

No a pak je tu sběratelka za rovných 200 dolarů, kde je socha schránky s dneska už nechvalně proslulým miminem v životní velikosti, krabice společnosti Bridges a klíčenka.

A ještě poslední zprávička na závěr: Sony chystá celé hudební album inspirované hrou jménem Death Stranding: Timefall, které dostanete k předobjednávkám všech edic kromě té základní. Kodžima a spol. do toho prostě šlapou naplno.

Níže najdete ještě půlminutové dodatečné záběry z japonské verze traileru, kde je vidět i bitva s bossem:

Nejnovější články