Déraciné z vás udělá vílu ve virtuální realitě
zdroj: tisková zpráva

Déraciné z vás udělá vílu ve virtuální realitě

12. 9. 2018 10:14 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Éterický trailer na japonskou adventuru Déraciné působil na letošní E3 tiskové konferenci Sony trochu jako zjevení. Mezi vším tím násilím a vražděním se malá tichá hra ve virtuální realitě skoro ztratila, to by ale podle všeho byla škoda.

Déraciné sice mate francouzsky znějícím názvem, který v překladu znamená „vykořenění“, ale je dílem japonského studia. A to doslova. Zaštiťuje ho totiž divize Sony Japan Studio stojící třeba za vážnými Shadow of the Colossus nebo Ico, ale i rozpustilými Loco Roco a Patapon.

Japan Studio Déraciné vyvíjí ve spolupráci s dalšími Japonci, totiž s From Software, kterým klidná VR adventura do portfolia mezi Dark Souls a Sekiro taky úplně nezapadá. Tyhle světy na druhou stranu také podporují vašeho vnitřního průzkumníka – a tentokrát by to mohlo být objevování bez neustálého strachu, že vás vlastní zvědavost zabije.

zdroj: Archiv

Prostřednictvím PlayStation VR se ujmete role neviditelné dobré víly v internátní škole, kde přebývá šestice chlapců a dívek spolu se starým ředitelem. Během vaší návštěvy neběží čas, takže si vyprávění musíte vypreparovat ze statického světa, kde se ovšem nachází spousta náznaků. Na vás je tedy probudit v sobě chuť prozkoumávat, poztrácené indicie posbírat a pak je pospojovat.

Tvůrci tvrdí, že hlavním herním zážitkem bude série malých prozření, během nichž do sebe dílky rozsypané skládačky hezky zapadnou. Tak uvidíme. Virtuální realita je platformou, která si podobné experimentální tituly může dovolit vzhledem k tomu, že svoje místo na trhu s hrami stále ještě spíše hledá. Déraciné nicméně dostala vcelku ambiciózní cenovku 30 dolarů. Vyjde relativně brzy, 6. listopadu, a to exkluzivně pro PlayStation VR.

 

Nejnovější články