Detroit: Become Human rozpoutá vzpouru androidů na konci května
zdroj: tisková zpráva

Detroit: Become Human rozpoutá vzpouru androidů na konci května

1. 3. 2018 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Revoluce se blíží raketovou rychlostí. Detroit: Become Human, nejnovější projekt Davida Cage, který se svým studiem Quantic Dream stvořil tituly jako Heavy Rain, Beyond: Two Souls nebo Fahrenheit, vyjde 25. května. Pokusíte se v něm doslova změnit svět, respektive futuristickou společnost, v níž karty nejsou rozdány tak docela férově, a tak jako v Heavy Rainu se na vážný příběh podíváte optikou několika různých postav. A všechny tři jsou čirou náhodou androidi.

Je tu Connor, jehož roli by určitě skvěle ztvárnil i Harrison Ford nebo Ryan Gosling. Connor má totiž za úkol nacházet uprchlé androidy, co se vzbouřili proti svým pánům. Kdo jiný by je měl umět vyčmuchat, než jejich vlastní druh?

Pak tu máme Karu, vysoce inteligentní androidku, která si nemůže najít místo v lidmi dominované společnosti, zvlášť když se všude kolem ní nacházejí méně inteligentní androidi. Nakonec jí zbude jediná volba: udělat to, co věří, že je správné, nebo se podřídit pravidlům, jež jí do mozku vštípil programátor?

zdroj: Vlastní

Posledním, relativně nejnudnějším členem trojice je Markus. Ten v sobě, zdá se, žádný urputný konflikt neskrývá. Zkrátka chce vzít hrací desku, smést z ní všechny figurky a postavit je úplně od začátku. Ale co, robotický Spartakus se v příběhu určitě neztratí.

Jestli to bude příběh dobrý nebo špatný, to se ukáže v květnu. Minulost nám ukázala, že Quantic Dream to umí tak i tak.

Nejnovější články