Dinosauří ARK: Survival Evolved příští týden konečně opustí early access, ale vývoj tím zdaleka nekončí
zdroj: tisková zpráva

Dinosauří ARK: Survival Evolved příští týden konečně opustí early access, ale vývoj tím zdaleka nekončí

25. 8. 2017 16:53 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trvalo to celé dva roky, ale prodejně velice úspěšná hra ARK: Survival Evolved konečně opustí vody předběžného přístupu a vyjde v plné verzi. V žádném případě však nepočítejte s ukončením vývoje – hra se bude nadále rozrůstat o nové herní prvky, dinosaury i příběh. Ti z vás, kteří neměli chuť investovat své peníze do rozpracovaného produktu, si v kalendáři mohou označit příští úterý. 

Konečně se i odpůrci early accessu projedou na hřbetu dinosaura, spolu s přáteli položí základy nové civilizace žijící v souladném nesouladu s pravěkými monstry a co je možná nejdůležitější, odhalí se pravda futuristických vymožeností prolínajících se světem.

Nebezpečnou krajinou se můžete protloukat s bandou kamarádů na online serverech, ale klidně se můžete pustit do přežívání na vlastní pěst a zjistit, proč jste se probrali nazí na pláži, co je to zařízení ve vaší ruce a vůbec, co jsou ty futuristické prvky v prehistorické přírodě. Příběh se navíc v budoucnu dočká dalších rozšíření, pravděpodobně v placených DLC.

zdroj: Archiv

Jedno takové rozšiřující DLC je k dispozici již teď. Scorched Earth vás přenese na úplně novou, vyprahlou mapu plnou pouštních dun a vyschlých kaňonů, kde se samozřejmě vyskytuje úplně jiná fauna a flóra než v tropickém ráji původní hry. Nové prostředí znamená i výrobu 50 nových předmětů, nové hrozby v podobě písečné a elektrické bouře a další prvky. Oba světy jsou naštěstí propojené, takže se můžete vrátit na základnu prvního ostrova a vytahovat se před přáteli s unikátní výbavou.

V plánu jsou ještě další dvě velká rozšíření, u nichž se dá očekávat podobná náplň obsahu a tím pádem i totožná cenovka 20 eur. Video výše pak představilo dva nové tvory, kteří vám mohou dělat společnost. Jedním z nich je fénix, kterého tedy bez správné nehořlavé výbavy asi neosedláte, ale můžete si u něj osmahnout steaky. Ani druhé zvířátko si neosedláte, protože byste tím roztomiloučkou vydru asi zabili. Ta si spíše osedlá vás, když si ustele na vašem rameni a bude vás obdarovávat cennostmi ze dna řeky.

ARK: Survival Evolved ukončuje dlouhou cestu vývojem a začíná úplně novou cestu, na které se její velikost ještě mnohokrát zvětší. Hra vychází již 29. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One za plnou cenu 60 eur.

Nejnovější články