Divoký západ přichází na Steam. Wild West Online v květnu opustí early access
zdroj: tisková zpráva

Divoký západ přichází na Steam. Wild West Online v květnu opustí early access

30. 4. 2018 11:51 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Wild West Online si oproti mým očekáváním docela pospíšil. Tohle MMO z Divokého západu otevře saloon s názvem Plná verze už 10. května, kdy se zjeví na Steamu. Momentálně se nachází ve fázi předběžného přístupu, z níž byl, předpokládám, nastříhán i nový trailer. A nechci být moc jedovatý, ale hra na mě rozhodně nepůsobí jako téměř hotový produkt.

Pokud ani do oficiálního propagačního videa nejste schopní sehnat záběry, v nichž se vám všechno neseká, asi je něco špatně. Animace taky vypadají všelijak, zvlášť ty koňské. Aspoň že modely zbraní jsou vážně vypiplané, a navíc můžete svému ošlehanému kovbojovi na hlavu nasadit čelenku indiánského náčelníka nebo počmáranou pásku přes oko. Přesně jako v mayovkách.

zdroj: Vertical Entertainment

Základní koncept je ale pořád stejně přitažlivý. Honičky na koních, barové rvačky, souboje jak vystřižené z Leoneho filmů, pak nějaký ten hazard… Zní to fajn, zvlášť když svět nabízí možnost PvE i PvP vyžití. Právě nových questů by v plné verzi mělo výrazně přibýt, a na své si přijdou i ti, kdo radši střílí živé hráče než umělou inteligenci.

Obě hlavní frakce, které se perou o nadvládu nad světem (nebo aspoň skromným kusem prérie), se odteď budou prát o dost tvrději, i díky novým náhodným veřejným PvP eventům. Kdo se jich zúčastní, sice dost možná obdrží kulku do hlavy, ale za odměnu ho čekají vzácné předměty a odměny.

Když už jsme u vzácných předmětů a odměn, právě jimi se vás autoři snaží nalákat k předobjednávce, respektive koupi early accessu. Základní úroveň vás vyjde na 30 eur a dostanete k ní ještě nějaké skiny pro vaši postavu i zbraně. Malým bonusem pro všechny nedočkavce je skutečnost, že hráči z předběžného přístupu dostanou možnost hrát plnou verzi o dva dny dřív než zbytek Steamu.

Ale být vámi bych si určitě počkal na recenze, a pokud nebudou přívětivé, můžete své čekání rovnou organicky prodloužit až do 26. října, kdy na konzolích vyjde Red Dead Redemption II.

Nejnovější články