DLC pro Cuphead bylo odloženo, důvodem je kvalita a crunch
zdroj: tisková zpráva

DLC pro Cuphead bylo odloženo, důvodem je kvalita a crunch

4. 7. 2019 13:50 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jen pár vteřin stačilo na to, aby se nám v roce 2014 jedna neznámá hra zaryla do mysli. V roce 2017 se nám kvůli její nelidské obtížnosti zaryly páčky a tlačítka do prstů a v roce 2020 si dáme opáčko. Hardcore „střílečku“ Cuphead totiž čeká DLC The Delicious Last Course, které jsme sice očekávali letos, ale tvůrci se nad našimi nervy smilovali, dají nám ještě trochu času a DLC odkládají.

The Delicious Last Course sice přesné datum vydání stanovené na konkrétní měsíc a den nikdy neměl, nicméně jsme věděli, že s ním můžeme počítat „někdy letos“. To už neplatí a díky novému postu na webu Xbox Wire víme, že DLC, což je mimochodem výborná zkratka pro, ehm, DLC, vyjde až příští rok.

Důvody jsou prosté: Vývojáři chtějí rozšíření Cupheadu dotáhnout k dokonalosti a ujistit se, že bude minimálně stejně kvalitní, vypulírované a po všech stránkách promakané tak, jako původní hra. Navíc se ohání také aktuálně najednou často skloňovaným důvodem – chtějí na hře pracovat tak, aby to bylo pro jejich tým „zdravé a udržitelné“. Jinými slovy se chtějí vyhnout brutálnímu crunchi, který je v herním průmyslu bohužel takřka všudypřítomný.

Zároveň ale všechny hráče ujišťují, že na The Delicious Last Course makají opravdu intenzivně a že se můžete těšit na spoustu nových velkých bossů, zbraní a dalších věcí, plus samozřejmě na novou postavu jménem Ms. Chalice. Ta bude mít svůj vlastní herní styl a unikátní schopnosti s dvojitým výskokem v čele.

S Ms. Chalice navíc nebudete muset hrát jen a pouze nové úrovně, budete s ní moct projít i všechny stávající ostrovy a prožít si tak celé tohle peklo znova.

Původní Cuphead vyšel v roce 2017 a v recenzi na Games si od Ondry Šváry odnesl sedmičku s tím, že hra „se ohlíží za starou americkou groteskou a stojí za pozornost i přesto, že ji kvůli přehnané obtížnosti nakonec málokdo uvidí a odehraje celou.“

zdroj: Archiv

Nejnovější články