Do přípravy na zombie nájezd se v 7 Days to Die pustíte koncem června
zdroj: tisková zpráva

Do přípravy na zombie nájezd se v 7 Days to Die pustíte koncem června

26. 5. 2016 13:12 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

7 Days to Die nabídne zážitek založený na sedmidenním cyklu – prvních pár dní chodíte po světě, sbíráte suroviny a nacházíte předměty a budujete si pevnost. Sice vás během toho otravují zombíci, ale proti sedmému dni jde o celkem poklidné žití. V noci sedmého dne ale dorazí obrovská, zdánlivě nezastavitelná horda nemrtvých a ukáže se, jak vám vybudované obranné prvky obstojí. a snaží se vystavět si odolné tvrze k tomu, aby přečkali noc s krvavým měsícem. Hra je momentálně v rámci early accessu na PC, ale s novým vývojářským deníčkem přišlo i oznámení data vydání konzolové verze - 28. červen. 

Video hned zkraje naznačuje, že snad není lepší příležitosti k vymyšlení hororové zombie hry než u rodinné večeře při Dni díkuvzdání, což je i případ 7 Days to Die. Výsledek svátečního nápadu se v roce 2013 proměnil v early access na Steamu .

Další expanzi představuje spolupráce s Telltale Games, který vydají konzolové verze. Jak zazní vevideu, tvůrci hodně sází na to, že hra bude v konzolovém prostředí poměrně unikátní a nebude mít velkou konkurenci. 

Důvodem nejsou ani tak zombie, jako spíše důraz na RPG a survival prvky, jako je potřeba pít a jíst, crafting a obecně prvky spojované s růstem tohoto žánru po úspěchu modu DayZ. 7 Days to Die ovšem přidává i další prvky, jako je tower defense a zaměření na prožitek jednoho hráče, nikoliv online zápolení s dalšími přeživšími.

Konzoloví hráči se ale v tomto kontextu mohou těšit na jednu novinku – split-screen kooperaci, která už tak lákavý koncept ještě rozšiřuje. Navíc nepůjde o jedinou novinku a tvůrci prý v následujících týdnech odhalí další přidané prvky. Otázkou ale je, co bude s PC verzí, která by si zasloužila plnou verzi. Protože, pokud je verze pro konzole hotová, proč nepřejde do ostrého provozu i ta na PC?

zdroj: Archiv

Nejnovější články