Do stanice Steam právě vjíždí vlakový tycoon Railroad Corporation
zdroj: tisková zpráva

Do stanice Steam právě vjíždí vlakový tycoon Railroad Corporation

27. 5. 2019 15:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je tady opět 19. století, znovu století páry, už poněkolikáté Severní Amerika a s ní rozmach železnic. Railroad Corporation je další hrou z neustále se rozrůstajícího seznamu vláčkových tycoonů. Otázkou je, zda v tak bohatém žánru má vůbec co nabídnout.

I tentokrát se stanete velkým byznysmenem, který protne nedotčené planiny železniční vlásenkou, přemostí mnohé řeky a provrtá několikero hor. To vše jen kvůli zisku. Zisku z přepravy zboží z jednoho města do druhého, z místa, kde je ho přebytek, do místa, kde je po něm poptávka.

V Railroad Corporation v rámci kariéry hned nerozjíždíte vlastní podnik, ale musíte se upsat jiné již existující společnosti a postupně se vymanit z jejích spárů a postavit se na vlastní nohy. Poté budete stavět a skupovat nemovitosti, rozjedete výzkum, zamíříte mezi politiky. Při tom se budete kochat historicky přesnými lokomotivami napříč věky.

zdroj: Archiv

„Po Bounty Train jde o naši druhou hru s tematikou vlaků. V případě Railroad Corporation jsme se víc zaměřili na ekonomickou a byznysovou stránku a díky early accessu, tedy zapojení komunity zapálené do vlaků v průběhu vývoje, vytvoříme hru, která do žánru přinese něco unikátního. Už se nemůžeme dočkat,“ říká Jurij Iščuk, ředitel studia Corbie Games.

Railroad Corporation vychází dnes na Steamu v rámci early accessu za 30 eur. V rozpracovaném stavu by měla zůstat maximálně půl roku a postupně se rozroste o příběhovou kampaň, multiplayerové mapy, nové mise, mechanismy a další prvky směřující k verzi 1.0.

Nejnovější články