Druhé a poslední DLC pro Metro Exodus vyjde jen pár dní před koncem exkluzivity Epicu
zdroj: tisková zpráva

Druhé a poslední DLC pro Metro Exodus vyjde jen pár dní před koncem exkluzivity Epicu

28. 1. 2020 11:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

4A Games zpestřili začátek minulého roku v pořadí již třetí hrou ze světa postapokalyptického Metra, a kromě solidního základu si přichystali ještě dvě rozšíření – The Two Colonels a Sam’s Story. První z nich vyšlo během loňského Gamescomu, druhé odvypráví příběh jednoho z posádky vlaku Aurora už za dva týdny.

Sam byl ještě před „koncem“ světa americkým mariňákem, po něm v útrobách moskevského metra sloužil jako Sparťan. Nezahořkl, dělal, co mu šlo nejlépe, ale zároveň stále toužil po domovině. Doufal, že Moskva není jediným fungujícím městem na světě. Doufal, že jeho otec je stále na živu.

Sam vám v Metro Exodus dělá společnost na cestě napříč Ruskem, ale v jisté části, kdy už ho není tolik potřeba (i když v takto divokém světě se hodí každý kamarád), se od vás odtrhne s cílem dostat se do Vladivostoku a odtud do Ameriky.

Metro Exodus: Sam's Story zdroj: tisková zpráva

Název DLC je výmluvný. V tomto rozšíření neočekávejte Arťomovu přítomnost, jelikož si zahrajete za Sama v nové otevřené lokaci, ve které na vás čekají nové typy mutantů, zbraní, ale i postavy. Nelineární mapa vám má vystačit na několik hodin, ale znamená to nižší či vyšší jednotky?

Rozšíření Sam’s Story pro Metro Exodus vyjde 11. února na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Stadii. 15. února padá exkluzivita Epicu, takže kdo čeká na Metro na Steamu, ten se konečně dočká. A 28. února se předchozí dvě Metra ve verzi Redux se všemi DLC podívají na Switch, přičemž dobrou zprávou je, že se vše vešlo na jednu cartridge (16 GB).

zdroj: Gearbox

Nejnovější články