Druhoválečná střílečka Battalion 1944 se probojovala z early accessu
zdroj: tisková zpráva

Druhoválečná střílečka Battalion 1944 se probojovala z early accessu

25. 5. 2019 9:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hráčům se stav multiplayerové střílečky Battalion 1944 v early accessu moc nezamlouval. Ani z našich dojmů nesršelo nadšení. Hra měla spoustu problémů, na kterých tvůrci naštěstí zapracovali a vznikla z toho zjevně o fous lepší akce. Hodnocení na Steamu totiž zásadně stoupá, počet hráčů se zvedá. Podaří se ale udržet hráčskou základnu?

Pohled na informace ze SteamCharts zabolí. V únoru roku 2018, kdy Battalion 1944 vstoupila do předběžného přístupu, bylo ve hře v jednu chvíli přes 16 tisíc hráčů. O měsíc později bylo vrcholem něco málo přes tisíc a v posledních měsících hra nebyla schopná překročit ani stovku. Den vydání nepřilákal původní čísla, ale dva a půl tisíce současně hrajících hráčů je po dlouhé době slušný výkon.

Verze 1.0 je mnohem bohatší než její early accessový předchůdce. Do hry se dostává ruská frakce, nové zbraně, tři mapy z Francie, Itálie a Ruska, nový mód všichni proti všem, zbylé módy se dočkaly updatu, nového systému odměn a lepších zvuků, myslelo se i na moddery a konečně došlo ke spojení se službou FACEIT, která zajistí lepší matchmaking.

zdroj: Archiv

Nicméně tvůrci výborné logické hry The Turing Test zklamali early accessem Battalionu spoustu fanoušků, kteří jim kdysi přispěli na vývoj hry na Kickstarteru a nedočkali se toho, co očekávali. Pokud se jich v dohledné době většina vrátí a hra pro ně bude v mnohem lepším stavu, dokáži si představit zářnou budoucnost Battalionu 1944. Zatím to tak ale nevypadá.

Nejnovější články