Early access verze Trine 3 vyjde na Steamu už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Early access verze Trine 3 vyjde na Steamu už příští týden

17. 4. 2015 11:04 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Frozenbyte učinili překvapivý krok. Trine 3: The Artifacts of Power oznámili relativně nedávno a datum vydání plné hry zatím neznáme, ale už příští týden v úterý (21. dubna) vydají early access verzi hry na Steamu. Hra bude v předběžném přístupu fungovat z části jako typický lov na bugy a z části jako demo - zpočátku totiž nabídne jen dvojici úrovní.

Plná verze bude ovšem podstatně delší - tvůrci cílí na zhruba 6 - 7 hodin hratelnosti. V early access režimu zůstane Trine 3 několik měsíců, a pokud všechno půjde podle plánu, vyjde hra v létě nebo na začátku podzimu. Mezi prvky, které minimálně ještě tento měsíc ve hře neuvidíme, patří editor úrovní a speciální úrovně postavené na specifických výzvách.

Všechno uvedené ale v plné verzi chybět nebude, navíc by měla také běžet rychleji a být pořádně optimalizovaná právě na základě předběžného přístupu. Lokální kooperace nebude chybět už v první early access verzi, stejně jako kooperace přes internet. Zrovna u té ale vývojáři upozorňují na přítomnost bugů a technických problémů - online ještě nemají ani zdaleka doladěný.

zdroj: Archiv

"Důvod pro vydání early access verze je vlastně prostý. Udělat Trine ve 3D nám trvalo déle než jsme předpokládali. Má to co dělat s tím, jak nejen časově náročné je vytvořit všechno ve 3D. Museli jsme si znovu sednout k rýsovacímu prknu a zamyslet se nad tím, jak vlastně typické schopnosti postav sednou do nového prostředí. Například vytváření a přesun krabic, používání přitahovacího háku, střílení šípů a blokování štítem jsou schopnosti, se nimiž je hodně práce, aby ve třech dimenzích fungovaly," vysvětlují tvůrci na svém webu.

Trine 3: The Artifacts of Power může být příští úterý vaše za 20 eur. Cena se má podle informací na Steamu po vydání lehce zvýšit, tudíž se dá očekávat klasická hranice 25 eur. Předběžný přístup tak můžete svým způsobem brát i jako trochu levnější předobjednávku hry, která by vás jinak vyšla trochu dráž.

Nejnovější články