Epocylipse the Afterfall je postapokalyptické RPG, v němž stárnete
zdroj: tisková zpráva

Epocylipse the Afterfall je postapokalyptické RPG, v němž stárnete

10. 1. 2017 14:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ať už se jeho ostatní kvality ukážou být jakékoli, chystané RPG Epocylipse the Afterfall se rozhodně může pyšnit hodně podivným a špatně vyslovitelným jménem. Ale proč by ne? Dnes je koneckonců potřeba co nejkřiklavěji vyčnívat z davu, zvlášť když vyvíjíte další z řady her zabývajících se bojem o přežití v postapokalyptické společnosti. Ve světě Epocylipse za všechno může asteroid. 

Přiletěl, praštil do země, a vida, lidstvo se rozdělilo do znepřátelených frakcí a počalo se navzájem masakrovat. Systém se zhroutil, zavládlo právo silnějšího, a tak dále. Stará technologie stále existuje, ale stejně jako na džíp s plasmovým kulometem můžete snadno natrefit na divocha, co se vás pokusí propíchnout dřevěným kopím.

zdroj: Archiv

Vším tím chaosem se protlouká vaše postava, buď sama, nebo ve skupině kamarádů, nebo dokonce na serveru plném hráči ovládaných dobrodruhů. Tak či tak, hlavním cílem je přežít, a k tomu je potřeba si nahrabat vybavení, zásoby i zbraně. K řešení všech možných problémů prý můžete přistupovat zcela podle své vlastní vůle a hra vás v žádném případě nebude tlačit do vraždění tuctů nepřátel v rámci svého tahového bojového systému.

A ještě jeden důležitý detail. Pokud zemřete, je to konečná, žádný respawn vás nečeká. Přitom vás o život kromě nepřátelské kulky nebo rány pazourkem může připravit i ten největší zabiják ze všech – čas. Postupně totiž stárnete, což má negativní vliv nejen na vaše atributy a vzhled, ale i na schopnost zůstat naživu do konce všech věků. Budete si proto muset najít dědice, jemuž předáte všechno, co jste si v životě naspořili.

zdroj: Archiv

Kromě raných konceptuálních výkresů zatím nikdo neví, jak přesně bude hra vypadat. Sice jde o adaptaci stolní hry, ale autoři z Razor Edge Games slibují kompletní 3D prostředí s různými úhly kamery, na jehož součást – futuristický bar – se můžete podívat i v prvním traileru přímo ze hry. Epocylipse the Afterfall by měla vyjít na konci letošního roku. 

Nejnovější články