Everspace před květnovým vydáním rozšířili noví emzáci
zdroj: tisková zpráva

Everspace před květnovým vydáním rozšířili noví emzáci

18. 4. 2017 16:28 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Na jednoduchou otázku „Kdy vyjde vesmírná střílečka Everspace?“ až doposud neexistovala uspokojivá odpověď. Snad začátek letošního roku, nebo obecněji první kvartál…? Zkrátka nic jistého, nač by se člověk mohl spolehnout. Jenže téhle nejistotě byla konečně učiněna přítrž. Everspace k vám nadsvětelnou rychlostí dosviští 26. května. Aby bylo čekání o něco snesitelnější, tvůrci z Rockfish Games zároveň vydali poslední velký update early access verze, který přinese propracovanější kokpit a prastaré, nesmírně mocné mimozemšťany.

Emzácká rasa jménem „Ancients“ po celém vesmíru rozesela svoje úžasně technologicky pokročilé hračičky včetně teleportérů, které vám poslouží jako zkratky na vaší cestě vesmírem. Dále v jejich ruinách můžete narazit na takzvané glyfy, které prý fungují podobně, jako současné Sub-Routines, ale s mnohem silnějšími efekty, díky nimž se může totálně změnit způsob, jakým hrajete. Jenže je tu, jak jinak, jeden pořádný háček – glyfy jsou stráženy samotnými mimozemšťany, kteří je, ani svou kůži rozhodně neprodají lacino.

Ještě že se budete moci spolehnout na svou vlastní loď, respektive její kapacitu sdělit vám vše, co potřebujete vědět. Přístroje přímo v kokpitu vám teď ukážou spoustu užitečných informací včetně toho, které komponenty vaší lodě jsou zrovna poškozené, a také se tu dozvíte vše o cíli, na nějž zrovna míříte. Náročnější piloti dokonce můžou zcela vypnout herní HUD, koukat jen na přístroje v kokpitu a užívat si skvělého pocitu, že vážně sedí v křehké bárce v hlubinách vesmíru, která každou chvíli exploduje a vyvrhne svůj obsah do mrazivého vakua.

Dále se dočkáte oprav bugů a dalších problémů, ale nechtějte po mně, abych se o nich příliš rozepisoval. Hledal jsem v jejich seznamu nějaké kuriozity, které by nezasvěcencům připadaly alespoň trochu zábavné, ale bohužel. Radši se tak zmíním o dalším přídavku, kterým je Missile Turret. Ten si můžete připevnit na loď jménem Colonial Gunship. Raketová věžička pak bude automaticky pálit salvy naváděných projektilů. Její nevýhodou je ovšem delší čas potřebný k přebíjení.

A to by z nejnovějšího updatu bylo asi tak všechno, co podle mě stojí za zmínku. Jsem si jistý, že fanoušci vesmírných her a obzvlášť hráči Everspace se už nemůžou dočkat, co si pro ně vývojáři připraví do plné verze. Ta vyjde na PC (Steam, GOG, Windows Store) a na Xbox One. Cena krabicové verze je 40 euro.

Nejnovější články