Fandové tahových sci-fi strategií se radují, protože Halfway už je za rohem
zdroj: tisková zpráva

Fandové tahových sci-fi strategií se radují, protože Halfway už je za rohem

16. 7. 2014 19:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

O sci-fi tahové strategii Halfway jsme psali naposledy v září minulého roku, bude proto dobré si hru opět přiblížit, protože brzy vyjde. Čtveřice lidí se během dlouhého letu na palubě koloniální lodi Goliath vesmírem probere a zjistí, že plavidlo bylo přepadeno a obsazeno spoustou útočníků. Nepůjde však jen o konstatování, že loď někdo přepadl - musíte se z průšvihu hezky prostřílet. Tvůrci ze studia Robotality (boží název!) slibují, že propracovaný příběh je jednou z věcí, která vás má pohánět k dalšímu hraní.

Začnete s jedním vojákem a postupně přibíráte další členy kvarteta. Každý z nich je unikátní postavou s vlastním příběhem, chováním a hlavně schopnostmi. Prim v Halfway ale hrají tahové taktické boje. Jak předvádí video, nechybí ve hře nic, co je k realizaci zábavného taktického systému nutné - zejména neustálé dumání nad tím, jestli zkusíte vystřelit, nebo se raději doléčíte.

Slibně působí též drobné RPG prvky a specificky stylizovanou grafiku považuju za vhodně zvolenou. Nejlepší je ovšem fakt, že Robotality vypustí Halfway do světa už 22. července na PC, Mac a Linux. Tohle prostě musí vyjít! Starověké řecké přísloví totiž praví, že tahových her není nikdy dost.

zdroj: Archiv

Nejnovější články