Free-to-play Assassin’s Creed Rebellion přistál na mobilech
zdroj: tisková zpráva

Free-to-play Assassin’s Creed Rebellion přistál na mobilech

21. 11. 2018 17:08 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Letos jsme se po roční pauze opět dočkali dvou her z univerza Assassin's Creed. Nejprve velkého a docela povedeného výletu do starověkého Řecka v Odyssey, a nyní, měsíc a půl po jeho vydání, se vracíme k Eziovi, který v 15. století dorazil do Španělska formou mobilní free-to-play hry Assassin's Creed Rebellion.

Nic vám tedy nebrání rovnou zavítat do Google Play či App Storu a stáhnout zhruba půl giga dat. Assassin’s Creed Rebellion vám dovolí poměrně dost bez utracení jediné koruny. Můžete vylepšovat svou základnu novými místnostmi, ve kterých vyrobíte zbraně a zbroje, vydáváte se na různé mise často s cílem vraždy, někdy ale jen za ziskem nezbytných surovin, plnit denní výzvy...

Samozřejmě na vás sem tam vyskočí časově omezená naprosto skvělá a bezkonkurenčně výhodná nabídka s jedním novým zabijákem za čtyři stovky, případně balíčkem DNA, za které si nové assassiny běžně odemykáte.

zdroj: Archiv

Nikdo vás samozřejmě nenutí utrácet, ale dopracovat se k novému vybavení a doplnění týmu čistě herní cestou vám zabere nemálo času. Jak už to tak u free-to-play mobilních her bývá, všechno nějakou dobu trvá, ale můžete to za patřičný obnos urychlit.

Nicméně samotné mise jsou zábavné. Vybíráte si vždy trojici assassinů s různými přednostmi a následně si i sami volíte vyřešení dílčích místností plných nepřátel. Někdy pomůže hrubá síla, jindy skrytá čepel, někdy je potřeba zneškodnit past a občas není od věci vyhnout se konfliktu úplně a kolem nepřátel se proplížit.

Stejně tak vaše volba trojice hrdinů definuje co můžete zvládnout. Bez chlapíka co se specializuje na zámky musíte doufat, že truhly rozbijete a máte jen jeden pokus. Past může agilní vrahoun přeskočit, ale těžcí bijci ji určitě spustí. A když tomu elegantnímu nevyjde zabití ze zálohy a stojí proti přesile, nadáváte si, že tuhle místnost měl řešit chlapík se sekerou.

V konečném důsledku to zatím nevypadá vůbec špatně. Po nějakých dvou odehraných hodinách se bavím podobně, jako jsem se bavil u Falloutu Shelter, se kterým Assassin’s Creed Rebellion sdílí tvůrce. A i když je to na některých místech vidět, o klon rozhodně nejde.

Žijeme v době, kdy se velké značky rozšiřují na mobily. Ve dvou výše jmenovaných případech sice nešlo o bůhví jaké pecky, ale naštěstí ani o nezajímavé propadáky. Dobře vypadá i nadcházející The Elder Scrolls: Blades a na konto Diabla Immortal je asi zbytečné cokoliv říkat.

Nejnovější články