Free-to-play týmová střílečka Paladins vyšla na PS4 a Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Free-to-play týmová střílečka Paladins vyšla na PS4 a Xbox One

4. 5. 2017 15:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

O Paladins, přímém konkurentovi Overwatch na poli týmových hrdinských stříleček, jsme se tady na Games poslední dobou moc nezmiňovali. A je čas to napravit, zvlášť když tenhle oblíbený titul, který si na PC vyzkoušelo více než 8 milionů hráčů, právě vyšel také na PlayStation 4 a Xbox One, také v podobě otevřené bety. Konzolová verze je stejně jako ta počítačová free-to-play, takže vám nic nebrání Paladins stáhnout a vyzkoušet si, zda vás dokáže polapit.

Možná by se hodila menší rekapitulace toho, čím se vlastně Paladins liší od Overwatch. Není toho zas tak moc – však se také šéf studia Hi-Rez musel bránit nařčením z plagiátorství. Ale zároveň se samozřejmě najde spousta rozdílů. Tím největším jsou asi rozsáhlé možnosti úpravy vlastních hrdinů, a to jak co se týče jejich vzezření, tak i schopností. Ty můžete výrazně proměnit díky systému kartiček, z nichž si vytvoříte svůj unikátní loadout.

zdroj: Vlastní

Pro leckoho může být dost zásadní také fakt, že Paladins je na rozdíl o blizzardí vlajkové lodi dostupná skrze Steam, a pak tu je samozřejmě ještě zmiňovaný free-to-play obchodní model. Na počítači si ovšem můžete za 20 euro pořídit i placenou verzi se spoustou bonusů včetně všech současných i budoucích hrdinů, abyste se nemuseli trápit otravným grindováním.

Zatím neexistují žádné informace o tom, kdy by měla vyjít plná verze hry. „Až budeme připravení,“ komentují to sami tvůrci. To zároveň znamená, že autoři stále ještě naslouchají hráčské zpětné vazbě a do oficiálního vydání se ještě může leccos změnit. Všechen postup, kterého jste na svém účtu v betě dosáhli, se vám každopádně přenese i do plné verze.

Nejnovější články