Frenetická akční střílečka Nex Machina od tvůrců Resogun vtrhla na PS4 a Steam
zdroj: tisková zpráva

Frenetická akční střílečka Nex Machina od tvůrců Resogun vtrhla na PS4 a Steam

21. 6. 2017 13:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vývojáři z Housemarque jsou známí především akčností a barevností svých her, viz třeba Resogun, Alienation nebo Super Stardust HD. K poslednímu jmenovanému, respektive k původnímu dílu z roku 2007, je Nex Machina nejčastěji přirovnávaná samotnými tvůrci. Nex Machina má totiž být jakýmsi obrazem toho, co se v Housemarque za uplynulých deset let naučili v žánru arkádových stříleček. Kromě PS4 pak hra vyjde i na PC.

Nex Machina v podstatě nejde popsat jinak, než jako šílená střílečka hrající milionem barev s nepřáteli rozpadajícími se na stovky voxelových kostiček. Nejedná se o nic revolučního, ale kombinace rychlé akce a oku lahodícího vizuálního zpracování vypadá zábavně.

Vývojáři jsou patřičně hrdí, že dokázali veškerou hratelnost vměstnat na dvě analogové páčky gamepadu a dvě tlačítka. Ostatně, ovladač doporučují i pro PC verzi hry, byť je samozřejmě možnost ovládání na klávesnici a myši, ale bůhví, jak to bude pohodlné.

zdroj: Archiv

Náplní hry je kosení masivních vln nepřátel ve stovce různých úrovní napříč pěti odlišnými světy. Úrovně by měly být protkány tajnými zkratkami a skrytými místnostmi, což podporuje možnost zahrát si Nex Machina znovu od začátku a objevovat nové a nové věci.

Potenciál má i lokální kooperace. Klasická hláška „ve dvou se to lépe táhne“ se snadno uplatní i zde, zvláště v úrovních s obrovskými bossy, kteří vás zasypávají nekončící salvou rozžhavených projektilů. Nex Machina je k dispozici na PlayStation Store za 20 dolarů, zatímco na Steamu je až do 5. července se slevou za 16 euro.

Nejnovější články