Futuristická akce Ghostrunner v sobě kombinuje parkour a kyberpunk
zdroj: tisková zpráva

Futuristická akce Ghostrunner v sobě kombinuje parkour a kyberpunk

19. 8. 2019 15:21 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kyberpunk je teď v módě, parkourové prvky naproti tomu spousta her už upozadila. V Ghostrunnerovi se stanete kyberbojovníkem, schopným rebelovat proti systému jak ve fyzickém, tak i v kyberprostoru. Poslední město obydlené lidmi stíhá chudoba, násilí a chaos, na vás je svrhnout struktury systému, který z utiskování slabších nejvíc profituje.

Města budoucnosti už neměla kam expandovat na šířku, takže začala růst do výšky, proto se vám budou hodit právě parkourové prvky. Okolní svět zasáhlo blíže neurčené kataklyzma, jedinými přeživšími jsou právě obyvatelé obří věže postavené tajemným Architektem. Ten za nevyjasněných okolností zemřel už před lety a na místo vládce nastoupil neméně tajemný Klíčník.

Hodnota lidského života je určená cenou implantátů, které tvoří jejich těla, nijak jinak. Implantáty jim přitom vetknuli už v dětství a ovlivňují vše, od sociálního statutu až po to, s kým se místní mohou stýkat. Pokud jste při narození neměli štěstí, nedá se s tím už nic dělat.

zdroj: Archiv

Není tedy moc velkým překvapením, že zejména ti méně obdaření nebudou se svým zařazením příliš spokojení. Jedním z prvních rebelantů se stanete i vy. Podle prvního traileru pro Ghostrunner by k revoluci měl stačit elektrický nůž a bič. Vaše obratnost ve fyzickém světě i kyberprostoru vám umožní se přemisťovat mezi patry věže, kde musíte odhalovat tajemství vedoucí postupně až ke Klíčníkovi.

Na hře pracuje studio One More Level, tvůrci letošní krvavé akce z ptačí perspektivy God’s Trigger. Ghostrunner se zatím rýsuje jako temnější trochu brutálnější Mirror’s Edge.

Kyberpunková akce vyjde 6. srpna 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články