Gwent i Thronebreaker: The Witcher Tales stihnou vyjít na podzim
zdroj: tisková zpráva

Gwent i Thronebreaker: The Witcher Tales stihnou vyjít na podzim

18. 9. 2018 14:43 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pozdě, ale přece! Plná verze online karetního Gwentu měla i se singleplayerovou kampaní sice vyjít už před rokem, ale kde nic, tu nic. Po mnohačetných odsunech i rozštěpení na dva samostatné tituly CD Projekt RED ale konečně stanovili datum vydání, kdy obě hry vyjdou. Potěší především PC hráče, kteří si před konzolisty zahrají skoro o měsíc a půl dřív.

Thronebreaker: The Witcher Tales představuje osamostatněnou singleplayerovou kampaň, mapující válečné tažení královny Severních království Meve. Aby zmírnila dopady nilfgaardské invaze na své území, vydá se na cestu pomsty, a konflikty neřeší ničím jiným, než partiemi Gwentu.

Vývojáři akcentují, že jde o opravdové RPG s propracovanými questy a postavami napsanými lidmi stojícími za třetím Zaklínačem, jen ty souboje si holt odbudete karbaněním. Navíc nás příběh zavede do míst, kam jsme se v rámci Geraltova putování nepodívali, takže jde o příležitost prohlédnout si Severní království z trochu jiné perspektivy. Už proto, že většinu času uvidíte vcelku oddálenou mapu a herní plán v jednom.

Cenu singleplayerového dobrodružství CD Projekt zatím neoznámil, datum vydání naštěstí ano. Na PC ho budete moct kupovat (prozatím exkluzivně na GOG.com), a to 23. října. Konzoloví hráči si budou muset počkat, tam Thronebreaker vyjde 4. prosince.

zdroj: Archiv

Co se onlinového Gwentu týče, dočká se masivních změn, již v minulosti pojmenovaných jako Projekt Homecoming. Pracuje se na něm minimálně od dubna a podle oficiálních vyjádření se v něm chtějí vrátit ke kořenům, totiž k tomu, kvůli čemu si Gwent oblíbili hráči v rámci Divokého honu.

Je mi záhadou, kde v kartách ve třetím Zaklínači se vyskytovalo „trojrozměrné bojiště se dvěma řadami“, ale třeba jsem jen u partií v krčmách nedávala úplně pozor. Kromě osekání herních řad ze tří na dvě a přidání třetí dimenze budou prý vizuály hry v souladu s temným a špinavým zaklínačským světem, přibude několik nových karetních mechanik a přepracování se dočká také sestavování balíčku.

Update Homecoming zároveň promění betu Gwentu v plnohodnotnou hru, jeho datum vydání se shoduje s Thronebreakerem. Na GOG.com vyjde 23. října, na PlayStation 4 a Xbox One o měsíc a půl později, 4. prosince letošního roku.

Nejnovější články