Half-Life remake Black Mesa si na Xen úrovně počká do konce roku
zdroj: tisková zpráva

Half-Life remake Black Mesa si na Xen úrovně počká do konce roku

20. 6. 2017 13:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fanouškovský remake původního Half-Life je na Steamu v předběžném přístupu pod názvem Black Mesa k mání a hraní již celé dva roky. Za nedokončený stav hry nemůže lenost vývojářů, ale snaha přinést co nejlepší zážitek z poslední pasáže původní hry ve světě Xen, která je obecně považována za slabší moment jinak skvělého celku. Původně jsme se této části remaku měli dočkat letos v létě. Tvůrci však potřebují ještě více času a vysvětlují proč.

Vývojáři si nastavili šibeniční termín na prosinec letošního roku. Nechtějí prý opakovat chyby tvůrců z Valve, kteří na dokončení prvního Half-Life měli s největší pravděpodobností zoufale málo času, a nemohli konci hry věnovat tolik péče, jako zbytku hry.

Aby však léto neotevřeli jen smutnými zprávami, podělili se s námi tvůrci Black Mesa o informace z vývoje a pochlubili se s prvními obrázky prostředí světa Xen, které vidíte okolo. Vzhledem k délce vývoje bylo nutné inovovat pomalu stárnoucí grafickou stránku celé hry, aby právě vyvíjený Xen nebyl vytržený z celkového kontextu Black Mesa.

Black Mesa zdroj: tisková zpráva

Vývojáři z Crowbar Collective si pohráli s dynamickým osvětlením enginu Source, které teď odpovídá next-gen standardům. Tato nová technologie nenahrazuje všechny světelné zdroje hry, ale umožňuje tvůrcům lépe nasvítit místa, která to potřebují nejvíce.

Kromě dynamického světla se pracuje na celkovém sladění barevného vzezření hry. Na některých místech je to vidět méně, na kterých více. Z gifu níže jde vidět, že výrazně ubyla žlutá barva, bez které hra působí realističtějším dojmem.

bm zdroj: tisková zpráva

Poslední novinkou je úprava držení zbraní. Tvůrci měli co dělat, aby přemapovali kosti existujících animací postav z Half-Life 2, ale nakonec se to povedlo. Výsledkem je eliminace prolínání rukou se zbraněmi.

Dokončení Black Mesa se tedy plánuje na prosinec letošního roku (to budou ale pěkné Vánoce), takže máte ještě půl roku čas na opáčko z Half-Life nebo průchod doposud vydané verze Black Mesa.

Black Mesa zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články