Hearts of Iron IV se v březnu rozroste o lepší Čínu a Mandžusko
zdroj: tisková zpráva

Hearts of Iron IV se v březnu rozroste o lepší Čínu a Mandžusko

30. 1. 2018 18:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Drak se probouzí, ale tentokrát si svou zuřivost nehodlá vylít na nějaké nebohé princezně nebo obyvatelích Jezerního města, nýbrž na rozpínavém Japonském impériu. Dost dobře se však může stát, že místo toho sám sebe hryzne do ocasu. Do Hearts of Iron IV 8. března přibude výrazně vylepšená Čína v datadisku Waking the Tiger (díky, pánové a dámy z Paradoxu, že jste mi svým názvem úplně zkazili celou dračí metaforu).

Waking the Tiger vás postaví nejen před obtížnou vojenskou situaci, ale i před spoustu politických dilemat. Čína totiž není jednotná. Je rozdělená mezi území patřící nacionalistům, komunistům a nezávislým vojenským vládcům, kteří si žijí jako monarchové a jejich podpora pro jednu či druhou stranu visí ve vzduchu.

Do toho se ještě můžete ujmout role Japonci okupovaného Mandžuska a buď se podrobit krutovládě, nebo se skrytě připravovat na vzpouru a, kdo ví, jednoho dne možná posadit mandžuského císaře na trůn samotné Číny.

Nejdřív je ale potřeba vyhrát válku, a k tomu je nutné sehnat zahraniční pomoc. Budete se lísat k Američanům? K Sovětům? Nebo právě ke zmiňovaným čínským generálům ovládajícím vaše pohraničí? Vaše volby mimo jiné rozhodnou o tom, jaký režim v Číně zavládne po případném vítězství.

zdroj: Archiv

Spolu s lepší Čínou a jejím obřím stromem národních zaměření přibudou i další prvky. Některé z nich přidají další detaily k hraní za Japonce, jiné dokonce za Němce - prý bude možné svrhnout Adolfa Hitlera a znovu nastolit monarchii po první světové válce vyhnaného císaře Viléma.

No, jsem zvědavý, jestli bude možné využít ohromného množství potenciálních vojáků a nejen ubránit Čínu, ale ještě její hranice rozšířit třeba na úkor Sovětského svazu a připravit tak půdu pro úplně jinačí studenou válku. Skutečná historie je sice fajn, ale jestli Hearts of Iron IV a další strategičtí oři ze stáje Paradoxu v něčem excelují, pak to je právě vytváření zábavných alternativních dějin. V březnu budete moci napsat dalších pár krvavých kapitol.

Nejnovější články