Hlavní hrdina The Surge je obyčejný člověk v neobyčejném průšvihu (a taky exoskeletu)
zdroj: tisková zpráva

Hlavní hrdina The Surge je obyčejný člověk v neobyčejném průšvihu (a taky exoskeletu)

4. 5. 2017 17:58 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Warren, hlavní hrdina bojovky The Surge, rozhodně není žádný superhrdina, dušují se vývojáři ze studia Deck13. Ve skutečnosti prý jde o normálního chlapíka, jehož první den v nové práci se pořádně zvrtne. V nějakém kancelářském zaměstnání by to možná znamenalo, že rozlil kafe do kopírky nebo si oblékl tričko naruby, ovšem v industriálním komplexu megakorporace CREO panují jiná pravidla. Milý Warren se vzbudí navlečený do exoskeletu na šrotišti, kde ho naprosto všechno chce zabít.

Jak k tomu přibližně došlo a co se vlastně skrývá za zdánlivě dobrotivými plány Warrenova zaměstnavatele, tím se zabývá nové video, v němž se o tomhle a dalších tématech rozpovídali sami vývojáři. Například vysvětlili, proč se vlastně nemusíte cítit jako padouch, když ostatním lidem odřezáváte končetiny, jen abyste z nich servali další součástku pro své brnění. Vaši nepřátelé jsou totiž chudáci, kterým čipy v hlavě usmažily mozek a nadělaly z nich agresivní šílence. Zbytek oponentů pak tvoří roboti, takže můžete v klidu sekat beze strachu o svou nesmrtelnou duši.

Výběr toho, na kterou část těla svého oponenta se zaměříte, je naprosto klíčový. Zaprvé je zde taktické hledisko – pokud narazíte na chlapíka v neproniknutelné zbroji bez helmy, praštíte ho do lebky a máte vyhráno. Jenže je tu problém. Z mrtvoly ukradnete pouze to, co jste si sami usekli, a tak občas dává smysl útočit na ten nejúžasnější kousek vybavení. A je tu i další komplikace – občas seknete tam, kam jste vůbec nezamýšleli, protože zásahy se odvíjejí od předem definovaných hitboxů.

zdroj: Vlastní

Fakt, že na sobě taháte půl tuny železa nutně neznamená, že z vás bude pomalý a neohrabaný tank. Vývojáři upozorňují na spoustu různých herních stylů, které hra nabízí, a to včetně rychlého, hbitého vraždění, při němž používáte různé mechanické pařáty namísto ohromných palic. Podobnou volbu máte i v defenzivě, protože kromě blokování se v The Surge dočkáte také uskakování, skrčování se či nadskakování.

Ano, a abych nezapomněl – na konci videa se v malém cameu objeví naprosto gigantický robotí behemot. Moc si neumím představit, jak s ním chudák maličký Warren se svým elektrickým pižlátkem chce bojovat, zvlášť když to prý tedy není ten superhrdina. Ale on nakonec možná přece jen tak trošku bude. The Surge vychází 16. května na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články