Hollowed je pozoruhodná a citlivá plošinovka o smrti a emocích
zdroj: tisková zpráva

Hollowed je pozoruhodná a citlivá plošinovka o smrti a emocích

22. 11. 2017 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Každý se se smrtí blízkých vypořádává, jak nejlépe dovede. Mladá žena Halia z netradiční plošinovky Hollowed má to štěstí, že žije ve světě, kde má smysl pátrat po zesnulých. A protože taková cesta nepatří k těm nejjednodušším, vypomůže jí její vlastní duše. Hollowed je další z řady her, které narážejí na velice citlivé téma a jemně pracují s emocemi. Hra nemá za cíl urážet ani oslavovat zármutek spojený s přirozeným koloběhem života, chce vzbudit naději a vyvolat šťastné emoce z navázání kontaktu se ztracenými milovanými.

Pod pozlátkem pochmurného příběhu se (snad) šťastným koncem se ukrývá docela obyčejná 2D skákačka s docela neobyčejným ovládáním. Pokud jste měli tu čest s kouzelnou adventurou Brothers – A Tale of Two Sons, pak vás ovládání Hollowed vůbec nepřekvapí. V opačném případě vás čeká zajímavá výzva.

zdroj: Vlastní

Hollowed je totiž kooperativní hra pro jednoho hráče, což zní velice podivně, ale jinak se to popsat nedá. Vy totiž ovládáte jak postavu Halii, tak i její dušičku Oco, která kolem ní poletuje. Každou z postav máte na jedné analogové páčce gamepadu a společnými silami se snažíte prohopsat nočními úrovněmi k pomyslnému světlu na konci temného tunelu.

Oco Halii posvítí na cestu, pomůže jí s překonáním větších propastí nebo jí rovnou teleportuje. Pokud se vám tedy podaří zkoordinovat oba své palce s odpovídající částí mozku. Celý koncept Hollowed na mě sice nekřičí slovy: „To si musíš zahrát!“, protože mě zdržují obavy z vyplavení dávno umlčených vzpomínek, ale pokud nejste takové citlivky, pak vám v podivném výletu vůbec nic nebrání. Hollowed je totiž zdarma na Steamu. Bez žádného háčku, prostě zadarmo.

Nejnovější články