Hororová antologie The Dark Pictures od tvůrců Until Dawn začne v létě příběhem Man of Medan
zdroj: tisková zpráva

Hororová antologie The Dark Pictures od tvůrců Until Dawn začne v létě příběhem Man of Medan

22. 5. 2019 11:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Musím s pravdou ven. Horor je snad jediný herní (i filmový) žánr, kterému se vyhýbám stejně jako pavoukům. Přesto mě před pár lety cosi neskutečným způsobem přitahovalo k Until Dawn. Možná to byla účast Ramiho Maleka, tehdejší hvězdy seriálu Mr. Robot. Možná famózní technické zpracování. Ale prostě jsem se hecnul a hru dokončil. Skvělý zážitek. A jeho tvůrci chystají pro zájemce další hororovou adventuru Man of Medan z plánované série povídek The Dark Pictures.

Jednotlivé díly antologie nebudou přímo provázané, i když budou mít společnou postavu jakéhosi Kurátora, který je spolu s vámi převypráví. Zatím nevíme, jaké další příběhy se připravují ve studiu Supermassive Games, soustřeďme se proto na ten první nazvaný Man of Medan. V něm se pětice přátel vydává na širé moře s cílem prozkoumat potopený vrak lodi z druhé světové války.

Ze zábavné dovolené se záhy stane horor, neboť svým zásahem probudí zlo ukryté v útrobách vraku. V novém traileru neuvidíte ani živáčka, přesto je atmosféra hmatatelná. Vrak lodi už poklidně neleží na dně oceánu, ale tyčí se nad jachtou budoucích mrtvol.

zdroj: Archiv

Stejně jako v Until Dawn budete i zde za pochodu rozhodovat o mnohých situacích. Dáte se doleva, nebo doprava? Utečete, nebo se schováte? Někdy se vaše rozhodnutí projeví hned, jindy na sebe následky nechají dlouho čekat. V každém případě může kdokoliv z party zemřít, ale stejně tak i přežít.

The Dark Pictures: Man of Medan vyjde 30. srpna na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, přičemž bude k dispozici předobjednávka speciální edice Curator’s Cut, která vám umožní po prvním průchodu hrou zažít celý příběh znovu, ale z perspektivy jiné postavy, s jinými rozhodnutími a logicky i jinými následky. Tato možnost bude později zpřístupněna i majitelům standardní edice.

Nejnovější články