Hot Lava od tvůrců Don’t Starve přenese do reality dětskou hru
zdroj: tisková zpráva

Hot Lava od tvůrců Don’t Starve přenese do reality dětskou hru

29. 8. 2016 15:06 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Myslím, že napříč celým světem děti hrají hru „podlaha je láva,“ byť třeba s obměnami důvodu, proč se zrovna nesmí šlápnout na zem. Každopádně, tvůrci z Klei Entertainment tentokrát vzali tenhle princip doslova a vydali se odvážně do 3D vod, v nichž vytváří skákačku Hot Lava. V té je hlavní nešlápnout na zem, kde je…. láva. 

Úsměvné je, že autoři hru opravdu situují do míst, kde tyto hry probíhaly, takže počítejte s tím, že nad roztavenou horninou budete skákat třeba v obýváku, ve škole, ale třeba i v přírodě. Každá místnost nebo celá lokace pak slouží jako dynamický puzzle, v němž musíte najít cestu pomocí akrobatického skákání z jednoho předmětu na druhý, případně zavěšování se na předměty visící ze stropu.

Vaše postava bude umět i klouzat po stěně, takže by celkově měl být průběh úrovní v Hot Lava opravdu spíš během, než opatrným posouváním se s přesně vyměřenými skoky a dalším kalkulováním nad každým posunutím nohy. O mnoho víc toho ale zatím o Hot Lava nevíme. Klei se nepodělili ani o přibližné datum vydání, ani o platformy, na nichž hra vyjde. Jelikož má ale stránku na Steamu, PC je jasné. Na oficiálních stránkách se ale můžete přihlásit do betatestu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články