Howard Phillips Lovecar připomíná první GTA s kultisty a Prastarými
zdroj: tisková zpráva

Howard Phillips Lovecar připomíná první GTA s kultisty a Prastarými

28. 6. 2017 18:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Cthulhu je stále v kurzu. V různých, většinou parodických, podobách se s tímto chapadlatým monstrem setkáváme v herním světě až neuvěřitelně často, byť je málokdy součástí opravdu povedené hry. Ale možná se blýská na lepší časy díky slibně vypadajícímu hororu Call of Cthulhu: The Offical Video Game. Než ten však vyjde, můžete si vyzkoušet předběžný přístup projektu Howard Phillips Lovecar, který na mistrovy děsivé příběhy nahlíží z hodně netradičního pohledu.

Základní premisa zůstává – jste osamělý člověk, který se ocitl v děsivé noční můře plné zfanatizovaných kultistů, kteří mají jediný cíl. Přivolat na náš svět hrozivé Prastaré bytosti, které zrovna nemají v plánu se s lidstvem kamarádit.

Co uděláte? Vezmete to pěkně osobně. Naskočíte do svého pickupu a vydáte se kosit fanatiky ve velkém stylu. Hlouček pod kapucí schovaných postav rychle změní formaci, když je efektně efektivním smykem připravíte o polovinu členů. Druhou polovinu pak jen pokropíte dávkou z kulometu či brokovnice a máte na moment klid.

zdroj: Archiv

Jenže kultistů přibývá, a tak dojde na nevyhnutelné – zplodí se procedurálně vygenerovaný Prastarý, který se vašemu driftování zhluboka vysměje. Prastaré musíte kousek po kousku pižlat, dokud se konečně nerozhodnou vrátit tam, odkud přišli. To vše se děje v opravdu zajímavém grafickém stylu v top-down pohledu, kde se mísí různé odstíny šedi s příměsí béžové běloby s krvavou polevou.

Je snad jasné, že Howard Phillips Lovecar neaspiruje na nejinovativnější hru roku. Se svou cenovkou 1 euro na Steamu by však mohlo jít o příjemnou odreagovačku na pár desítek minut a možná i dobrou volbu pro zavzpomínání na původní dva díly série GTA.

Hra je momentálně v předběžném přístupu, ale jaký obsah teoreticky přibude vývojář z The Secret Pie zatím tají. Každopádně se mu už povedlo implementovat podporu gamepadů Xbox 360, PS4 a oficiální Steam Controller, s jejichž pomocí by ovládání mělo být příjemnější než na klávesnici.

Nejnovější články