Hra podle románu Pillars of the Earth žije a odvypráví příběh 3 postav
zdroj: tisková zpráva

Hra podle románu Pillars of the Earth žije a odvypráví příběh 3 postav

7. 11. 2016 10:32 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dva roky uplynuly od oznámení adventurní adaptace populárního románu Kena Folleta Pilíře země a jeho tvůrci ze studia Daedalic krátkým teaserem připomínají, že projekt stále existuje. Hra bude zpracovávat děj prvního románu, přičemž si zahrajete za trio hlavních (kladných) hrdinů. Děj odehrává v Anglii 12. století, a přestože se týká politiky celé země, středobodem je fiktivní městečko Kingsbridge.

První z hrdinů, mnich Filip, se stává převorem místního opatství a spouští ambiciózní projekt na stavu obrovské katedrály. Postavit ji kameník a stavitel Tom, který má v učení i chlapce Jacka, dalšího hrdinu, který má tajemnou minulost.

Třetí hrdinkou je Aliena, dcera neprávem odsouzeného a popraveného vévody ze Shiringu, která se snaží získat dostatečný majetek a moc, aby dosadila svého bratra zpět na jeho právoplatnou pozici. Jenže proti Filipovi stojí biskup Waleran, proti Jackovi jeho minulost a proti Alieně političtí rivalové v čele s mladým a vlivným šlechticem Williamem.

zdroj: Archiv

Hra by se měla žánrově pohybovat někde mezi klasickými adventurami a tituly od Telltale. Klíčové ovšem bude, nakolik se dokáže odchýlit od předlohy. Daedalic se zaklínají, že nepůjde o pouhý doplněk ke knize, ale titul s vlastní a silně interaktivní zápletkou.

S Daedalic na hře spolupracuje i nakladatelský gigant Bastei Lübbe, který příští rok vydá společně s hrou i nový Folletův román z Kingsbridge.

Pillars of the Earth vyjde v roce 2017 na PC, PS4, Xbox One a mobilní platformy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články