Hromada pánví a ještě víc kuřat. Tvůrci PUBG se chlubí novými čísly
zdroj: tisková zpráva

Hromada pánví a ještě víc kuřat. Tvůrci PUBG se chlubí novými čísly

7. 2. 2018 12:31 | Novinky | autor: Adam Homola |

13,5 milionu hráčů to schytalo pánvičkou a vývojáři naservírovali přes 130 milionů kuřat k večeři. Těmito a dalšími čísly se pochlubili tvůrci z PUBG Corporation, tvůrci populární a neustále rostoucí Playerunknown’s Battlegrounds. Zajímavé by bylo sledovat podobné statistiky v reálném čase, ale to se nám asi jen tak nepoštěstí. I přesto jde o čísla, nad kterými bychom se měli pozastavit.

Například hned nad tím prvním a hlavním číslem o počtu prodaných kusů. V dnes vydané infografice PUBG Corporation tvrdí, že Playerunknown’s Battlegrounds má na kontě 26 milionů prodaných kusů a to „na Steamu a dalších platformách“. Jednak je zajímavé že o Xboxu, se kterým má firma velmi úzké a exkluzivní vztahy, mluví jako o „dalších platformách“.

Žádné jiné totiž nejsou a hru si momentálně nezahrajete jinde než na PC, a právě na Xboxu. Ale budiž. Zajímavější možná je, že na Xboxu hra dle slov Microsoftu prodala už přes 4 miliony kusů. To pak posouvá PC počet prodaných kusů PC verze na „pouhých“ 22 milionů kusů, a to je podezřele málo.

Jednak tu máme SteamSpy, který není sice stoprocentně přesný, ale jako odrazový můstek poslouží dobře. A ten tvrdí že PC verzi má na svém účtu zhruba 29 milionů uživatelů Steamu. Za druhé, a to především, sama PUBG Corporation se na konci minulého roku chlubila 30 miliony hráčů na obou platformách.

DVa5CjtW0AAw7hO zdroj: tisková zpráva

Berou se v potaz zabanovaní cheateři, kterých v Playerunknown’s Battlegrounds není zrovna málo? O případném sdílení účtů, nebo podobném „půjčování“ hry kamarádům také asi nemůže být řeč, když oficiální statistika hovoří o „prodaných kopiích“. Ať už má hra celkově 26 nebo 30 milionů prodaných kusů, jde o jednu z nejprodávanějších her historie.

Ostatní čísla jsou tak velká a sotva uchopitelná, že se na ně v přiloženém obrázku podívejte raději sami… Vzhledem k nedávnému vydání rozpracované verze hry na Xboxu se sluší dodat, že se chystá (i na náš trh) speciální bundle konzole Xbox One S s kódem na stažení Playerunknown’s Battlegrounds.

Bundle vás vyjde na něco kolem 7700 Kč a k dostání bude od 20. února. Je ale trochu s podivem, proč Microsoft nebude prodávat bundle rovnou s Xboxem One X, když je hra na standardním Xboxu One technicky poněkud nehotová a výkonnější konzole by aktuálnímu stavu hry rozhodně neuškodila.

Nejnovější články