Hurá na emzáky v čtyřčlenné kooperaci Earthfall
zdroj: tisková zpráva

Hurá na emzáky v čtyřčlenné kooperaci Earthfall

17. 7. 2018 13:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Milovník kooperativního střílení si v dnešní době nemá na co stěžovat. Existuje spousta titulů s tímto stylem hraní a podobná spousta jich je ještě v přípravě. Dnes tu ale máme žhavou novinku, která standardní hratelnost se zombíky zaměňuje za tu samou standardní hratelnost s mimozemšťany.

Název hry je vysvětlen hned první větou příběhu. Na Zemi dopadl meteorit plný mimozemských zrůd, které s lidstvem začaly komunikovat rovnou svými ostrými tesáky a pařáty. Po třech měsících stále zuří války, kterých se účastníte vy a vaši tři kolegové, ať už jsou živí nebo ovládaní počítačem.

Earthfall vás přivítá několika příběhovými kampaněmi, jejichž náplní je kromě samotného střílení i stavba opevnění, střílen a dalších prvků chránících vás před zdánlivě nekonečnými hordami nepřátel. A pokud se obáváte plnosti obsahu, tvůrci slibují bezplatná DLC s odstupem 4-6 týdnů.

zdroj: Archiv

Zajímavě zní podpora Mixeru v rámci MixPlay, která tedy není dostupná na PS4, ale na PC a Xbox One ano. Diváci zde mají možnost vyvolávat nová monstra, poskytovat hráčům lékárničky, nebo dokonce určit jednoho z hráčů jako hlavní terč invaze.

První ohlasy na Steamu jsou sice v té kladně polovině spektra, ale vyloženě nezáří se svými 69 procenty a nelichotivým označením „smíšené“. Vytýká se a zároveň chválí fakt, že se Earthfall až moc podobá své inspiraci, Left 4 Dead. A to ne náhodou:

„Tým Earthfall posledních několik let tvrdě pracoval na tom, aby hráčům přinesl strhující kooperativní střílečku, která se svou kvalitou a intenzivností vyrovná 10 let staré Left 4 Dead,“ nechal se slyšet Russell Williams, CEO studia Holospark. Pokud vás tedy baví popularizátor tohoto subžánru a rádi byste něco podobného v moderním hávu, možná vás chytne i Earthfall.

Nejnovější články