Hurá na Mars! Lacuna Passage brzy konečně vyjde v předběžném přístupu
zdroj: tisková zpráva

Hurá na Mars! Lacuna Passage brzy konečně vyjde v předběžném přístupu

3. 5. 2017 18:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Bylo to dlouhé čekání, ale Lacuna Passage, v níž se v roli ztroskotané astronautky po vzoru Matta Damona podíváte na Mars, se konečně chystá do předběžného přístupu. Hra měla původně vyjít už před dvěma lety, na což se Petr ve svém článku z roku 2014 třásl nedočkavostí, ale lepší pozdě nežli vůbec nikdy. Early access sice nabídne pouze volný průzkum Rudé planety s tím, že slibovaný příběhový mód vyjde až v plné verzi, ale v téhle hře i bezcílné toulání vypadá jako působivý zážitek – zvlášť když víte, že vás čeká 25 km 2 vymodelovaných na základě skutečných satelitních fotografií.

Vaším základním úkolem, tedy minimálně v předběžném přístupu, bude přežít. Velitelka Jessica Rainerová má totiž k dispozici pouze lehkou kombinézu, v níž se bohužel nenachází zrovna štědrá zásobárna kyslíku. Při svých výletech si tedy musíte dávat pozor, abyste se příliš nevzdálili od obytné budovy, v níž se můžete také vyspat, doplnit baterie a provádět další klíčové úkony nezbytné k tomu, aby se Mars nestal astronautčiným hrobem.

Proč byste vlastně měli někam lézt? Zpočátku asi hlavně kvůli pěkným fotkám. Lacuna Passage totiž nabízí speciální fotografický mód, díky němuž můžete pořídit screenshoty v mnohem lepší kvalitě, než to dokáže váš počítač sám o sobě. Rozsáhlý terén ovšem není náhodně generovaný, což je z hlediska objevování neznámého trochu smůla – i když narazíte na nádherné červené údolí zalité slunečním světlem, můžete si být jistí, že spousta dalších lidí na něj přijde také. Ale pokud vyfotíte opravdu pěknou fotku, chlubit se s ní můžete i tak.

Vývojáři mezi své inspirace řadí například adventuru Gone Home, což se naplno projeví v příběhovém módu. Tam budete zkoumat nedávno opuštěnou základnu a prostředí kolem ní a postupně si uvědomíte, že tady něco nehraje ještě daleko víc, než jste si původně mysleli. To je ostatně patrné ze záběrů dema, které, ač pochází z roku 2015, rozhodně dokáže navodit pořádně mysteriózní atmosféru. Kam se všichni poděli? Jak se jim podařilo během pár dnů postavit tolik budov? A co znamenají krystaly, které našel ruský kosmonaut Moroškin pod marťanským povrchem?

zdroj: Vlastní

Odpovědi na všechny tyhle otázky mě upřímně zajímají. Je docela škoda, že předběžný přístup, startující 17. května, je neposkytne. Ale pěkná procházka po Marsu taky není k zahození, jen za ni budete muset zaplatit 16 euro.

Nejnovější články