I v čase ohrožení života ve vesmíru se najde čas na frisbee, alespoň ve VR sci-fi Lone Echo
zdroj: Ready At Dawn

I v čase ohrožení života ve vesmíru se najde čas na frisbee, alespoň ve VR sci-fi Lone Echo

12. 7. 2017 17:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Píše se rok 2126. U důlní platformy Kronos II na Saturnově prstenci se náhle zjevila záhadná anomálie. Systémy se začínají hroutit, elektronika vypovídá službu. Život jediné posádky, kapitánky Olivie Rhodesové, je v ohrožení. S pomocí pokročilé kybernetické AI jménem Jack se musí pokusit přežít a zjistit, co je anomálie zač. Tak by se dal shrnout příběh nové VR hry Lone Echo od studia Ready at Dawn, které můžete znát díky The Order: 1886 nebo God of War sérii na PSP.

Lone Echo se z pohledu vlastních očí s brýlemi na hlavě a ovladači v ruce pokusíte odhalit tajemství záhadné anomálie skrze sérii logických hádanek a smrtících výzev. Za lidi s AI pomocníky jsme hráli už opravdu mockrát a Lone Echo se v tomto ohledu od podobných titulů naštěstí liší.

Na krásy tichého vesmíru totiž nenahlížíte skrze pohled kapitánky Rhodesové, ale přes elektronické čočky jejího kybernetického pomocníka. Respektive, z vaší perspektivy bude tím pomocníkem spíše Rhodsová, ale ve chvílích krize není čas na poměřování postavení ve firmě, protože jeden bez druhého zkrátka nemáte šanci dopátrat se nějakého výsledku.

zdroj: Archiv

Poletování po stanici s nulovou gravitací, řešení hádanek a pomáhání si v nebezpečných situacích vám zprostředkují ovladače Touch od Oculus Rift, pro který je Lone Echo exklusivně vyvíjena. Majitelé HTC Vive mají v tomto případě přetlakovou komoru bezpečně uzamčenou a nikdy se na vlastní oči nedozví, co anomálie skrývá.

Pokud však vlastníte Oculus Rift s ovladači a máte stejně nadšené kamarády, můžete se pustit do online řežby v Echo Arena. Ta nemá s původní hrou prakticky nic společného, kromě nulové gravitace. V té si dva týmy proti sobě zahrají fotbal s diskem, který se mírně podobá smrtelné zábavě z Trona. Díky VRku a ovladačům na sebe můžete pokřikovat, zamávat si o přihrávku, mlátit se po hlavách, strkat, tahat a obecně se chovat velice sportovně.

Lone Echo vychází již 20. července a těžko říct, zda bude zábavnější řešení logických hádanek v reálném čase s lidskou, leč počítačovou bytostí nebo házení diskem na bránu s opravdu živými hráči. Já bych typoval to druhé.

Nejnovější články