Jedna z nejlepších českých deskovek Galaxy Trucker je konečně na Steamu v rozšířené edici
zdroj: tisková zpráva

Jedna z nejlepších českých deskovek Galaxy Trucker je konečně na Steamu v rozšířené edici

8. 3. 2019 14:06 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vlaadovi Chvátilovi vděčíme za spoustu skvělých deskovek včetně Through the Ages, Galaxy Truckera a Mage Knighta. Tato trojice se vydává za hranice fyzického do digitálních světů. O jejich adaptace se v případě prvních dvou stará domácí studio CGE a v případě Mage Knighta zahraniční tým Dire Wolf Digital. Ages už jsou dávno dostupné na mobilech a počítačích, Mage Knight je hudbou budoucnosti a Galaxy Trucker byl do včerejška jen na mobilech. Jeho nová PC verze je konečně k mání, za hubičku a rovnou s rozšířením.

Pokud jste Galaxy Truckera nehráli v žádné podobě, pak vězte, že jde o vesmírný závod/survival, kde o své budoucnosti rozhodujete ve vesmírné garáži. V reálném čase (nebo tahově) budujete vesmírnou loď z jednotlivých částí (ubikace, zbraně, štíty, baterie atd.), abyste svůj výtvor následně otestovali při plavbě vesmírem.

Mohou na vás útočit piráti, které zaženete velkou palebnou silou. Můžete vletět do pole asteroidů, které vám poškodí části lodi, pokud šutráky nesestřelíte. Narazíte na planety s různým zbožím, anomálie a tak dále. Galaxy Trucker podporuje online i lokání multiplayer a nechybí crossplatform hraní s mobily.

zdroj: Archiv

Obrovskou výhodou digitální verze oproti deskové předloze je obsáhlá kampaň pro jednoho hráče, která chytře pracuje se základními mechanismy, na nichž staví příběh, navštěvování obchodníků, plnění misí a spoustu dalších v deskovce neexistujících mechanismů.

Verze na Steamu je takzvanou rozšířenou edicí, která obsahuje i čistě digitální rozšíření Alien Technologies. To hru obohacuje o 42 výzev pro jednoho hráče, 15 nových dílků lodi, spoustu lodních designů, nové mimozemšťany a speciální multiplayerové mise.

Tohle vše dostanete za – věřte mi – směšných 10 eur, přičemž až do 14. března je hra ve slevě za 6. Zábavy je v Galaxy Truckeru na desítky hodin a ze své vlastní zkušenosti (jak fyzické, tak digitální) vám tenhle unikátní kousek mohu jedině doporučit.

Nejnovější články