Jednočlenné studio Polygon Art chystá taktickou střílečku Beyond Enemy Lines 2
zdroj: tisková zpráva

Jednočlenné studio Polygon Art chystá taktickou střílečku Beyond Enemy Lines 2

27. 7. 2019 13:06 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Beyond Enemy Lines 2 možná nemá vizuální kvality známé ze sérií Battlefield a Call of Duty, ale na těch také nedělá jeden jediný vývojář. Ten si navíc dal za cíl už s prvním dílem udělat hru, která na trhu chyběla – duchovního nástupce Project IGI. Dvojka bude kráčet v těch samých stopách.

I když v Beyond Enemy Lines 2 nechybí spousta multiplayerových módů, stále je kladen důraz na singleplayerový taktický zážitek. První ze dvou příběhových kampaní vás pošle do Gruzie do oblasti Velkého Kavkazu, kde je pro vás připraveno sedm misí na zhruba 10 hodin.

Hra si zakládá na nelineárnosti v přístupu k plnění misí. Můžete naběhnout doprostřed vesnice a pokusit se všechny vystřílet, nicméně Beyond Enemy Lines 2 je spíš o taktice a vysoké obtížnosti. Takže bude možná lepší vylézt na kopec, prohlédnout si okolí dalekohledem a následně vytáhnout snajperku s tlumičem.

zdroj: Archiv

Ve hře bude dvacítka zbraní, které si můžete za pochodu upravovat. Takže když se při odstřelování z dálky prozradíte, stačí odmontovat optiku a tlumič a v mžiku oka máte útočnou pušku. V den vydání hry se pustíte i do první mise z druhé kampaně, přičemž dalších sedm misí bude vycházet do konce roku formou DLC. Každá bude zhruba na hodinu.

Co se multiplayeru týče, počítejte s conquestem pro 32 hráčů, kteří se přetahují o důležité body a nebude chybět týmový deathmatch. Zároveň se můžete pustit do kooperace ve třech proti AI na speciálních mapách, nebo si nechat vygenerovat kooperativní operace na rozlehlé openworldové mapě.

zdroj: Archiv

Tvůrce varuje, že jakožto jediný tvůrce není schopný hru vydat se singleplayerem a plnohodnotným multiplayerem zároveň, proto považujte hru více hráčů za early access. Nicméně už od začátku budou k dispozici zmíněné módy, 13 map (osm unikátních) a dedikované servery. Jen to může mít své mouchy.

Beyond Enemy Lines 2 vychází 8. srpna na PC za dočasných 20 eur. Tvůrce upřímně přiznává, že se v budoucnu bude vyhýbat slevovým akcím, takže dvacetiprocentní sleva v týdnu po vydání je dost možná jedinou příležitostí ušetřit.

Nejnovější články