K čemu je příčetnost, když máte mamuty? Total War: Warhammer rozšíří hratelná Norsca
zdroj: tisková zpráva

K čemu je příčetnost, když máte mamuty? Total War: Warhammer rozšíří hratelná Norsca

19. 7. 2017 14:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Total War: Warhammer navzdory blízkému datu vydání druhého dílu ještě nehodlá hodit obouručák do žita. Čerstvou krev do žil mu vlije zbrusu nový národ, kterým je Norsca. Ne že by ta krev v žilách moc dlouho vydržela, protože rozzuření seveřané se ji budou snažit všechnu prolít pro větší slávu Chaosu. DLC vám každopádně přinese dvě hratelné frakce, každou se svým vlastním legendárním vůdcem a spoustou unikátních mechanik. A především dorazí ohromní bojoví mamuti.

Kdyby snad někdo potřeboval drobné geografické osvětlení: Norsca je zmrzlá země na sever od Starého světa sousedící s územím Chaosu, v níž přežijí jen ti nejsilnější a nejšílenější. Místní obyvatelé si krátí čas nájezdy na jih, bratrovražednými potyčkami, lovem nestvůrných zvířat a uctíváním temných bohů. Do hry se to promítne jejich závislostí na plenění a nájezdech. Tenhle velmi mobilní, destruktivní herní styl určitě nebude vyhovovat defenzivně zaměřeným hráčům.

Největší drsňák ze všech seveřanů a vůdce frakce Norsca, Wulfrik the Wanderer, vlastnosti svého lidu se svým úctyhodným ohozem z kostí a lebek přímo zosobňuje, a ještě vám svými schopnostmi ušetří spoustu práce při libovolném obléhání. Druhou frakci jménem Wintertooth vede Throgg, troll, který se vyznačuje na svůj druh nezvykle pronikavou inteligencí. Při svých nájezdech využívá nejen přerostlé poddané, ale také nebezpečnou ledovou magii, která dokáže zmrazit a zpomalit nepřátelské jednotky.

zdroj: Creative Assembly

Pro Throgga i Wulfrika jsou připraveny speciální úkolové sekvence, po jejichž splnění jejich už tak značná síla ještě vzroste. Místo dobytí města například mohou v ruinách postavit monolit uctívající jednoho ze čtyř strašných bohů výměnou za nadpozemské odměny. Existuje tu ale problém. Jakmile si vás některý z bohů vážně zamiluje a učiní vás svým šampiónem, ostatní budou žárlit a pošlou proti vám své osobní vyvolené bojovníky. Když je porazíte, je vítězství v kampani vaše.

Mezitím se ovšem můžete oddávat oblíbené zábavě všech Chaosem posedlých Vikingů, tedy lovení monster. Hony na strašlivá zvířata prohánějící se ledovou pouští budou vyžadovat meče a šípy celé armády. Když se vám ale zadaří, čekají vás užitečné odměny v podobě legendárních trofejí… Nebo se k vám zabijácká nestvůra může dokonce přidat. Klepání zubů vystrašených jižanů bude muzikou pro vaše uši.

Nestačil jsem se ani zdaleka zmínit o všech norscanských novinkách. Pokud si chcete přečíst bližší informace například o sjednocování severských kmenů tím, že porazíte jejich náčelníka, nebo o dočasných základnách, které vybudujete v dobytých krajích, zamiřte na Steam. Tam se zároveň dozvíte, že DLC vyjde 10. srpna a přijde vás na 10 euro (počítáno bez momentální slevy 10 %).

Nechce se vám za válečné mamuty platit tolik peněz? Pak si pro vás SEGA připravila skvělou alternativu, při níž sice zaplatíte mnohem víc, ale… zároveň vlastně ušetříte. Tenhle ekonomický paradox je vysvětlen skutečností, že Norsca je bonusem k Total War: Warhammer II, pokud si jej předobjednáte nebo koupíte v prvním týdnu po vydání (což je 28. září). Druhý díl stojí na Steamu předvídatelných 60 euro.

Nejnovější články