Kanadská survival detektivka Kona vychází 17. března
zdroj: tisková zpráva

Kanadská survival detektivka Kona vychází 17. března

20. 2. 2017 13:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Z deště pod okap, z bláta do louže… Soukromý detektiv Carl Faubert by k těmhle tradičním frázím klidně mohl přidat pár vlastních. Třeba „z bouračky do šílené sněhové bouře.“ Nebo „Z šílené sněhové bouře do doupěte děsivých indiánských bohů.“ Sice to možná nemá tu správnou údernost, ale lépe byste situaci chudáka Carla lapeného v zamrzlé noční můře surrealistické severní Kanady sedmdesátých let nepopsali. Pokud se chcete octnout v jeho kůži, pak nemusíte čekat dlouho. Detektivní adventura Kona vychází už 17. března.

Tedy, možná by bylo záhodno tuhle informaci trošku upřesnit. V březnu vychází pouze první z plánovaných čtyř aktů, nabízející 4 až 8 hodin obsahu v závislosti na vašem herním stylu. Hra se už nějakou dobu nachází v předběžném přístupu, takže tvůrci snad měli čas i příležitost naslouchat komunitě a vyladit nedodělky, abyste si výsledné pátrání po vašem klientovi W. Hamiltonovi, nebo aspoň po komkoli jiném, kromě nepopsatelných nestvůrností, užili na maximum. 

zdroj: Archiv

Krom mrazu a nadpřirozena se můžete těšit taky na smečky hladových vlků, volné ježdění autem, sbírání zásob a výzbroje, a také na vševědoucího vypravěče, který komentuje vaše zoufalé snažení. Detektivka smíchaná s hororem, opepřená survival prvky a podávaná s ambiciózní narativní přílohou? V kanadské tundře se, dámy a pánové, rozhodně něco klube. Snad to bude skvělá hra, nikoli zmutované indiánské monstrum. V březnu se o tom můžete přesvědčit díky Steamu či Humble, kde vás Kona přijde na 18 €. GOG ji pak nabízí za 16,69 €. A hra krom toho vychází taky na PS4 a Xbox One.

Nejnovější články