Když vás na konci září nebude vytěžovat škola, kyberpunková řež Ruiner to zvládne určitě
zdroj: tisková zpráva

Když vás na konci září nebude vytěžovat škola, kyberpunková řež Ruiner to zvládne určitě

23. 8. 2017 9:13 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Jednou, dvakrát, třikrát, čtyřikrát… jsem bídně v jedné fázi dema chcípal, protože jsem pokaždé zapomněl použít některou z moc hezky navržených herních mechanik typu štít, bleskový přesun, granát zpomalení a tak dále. Byla to ale moje chyba (…)“ Takový dojem si Petr odnesl z akční střílečky Ruiner, kterou si letos vyzkoušel na konferenci GDC. Kompletní dojmy si přečtěte zde, ať víte, proč se těšit na konec září.

Když vám pomatení psychopati unesou bratra a nejste zrovna ořezávátko, které by se obracelo na policii, zpravidla vaši záchrannou misi doprovází stovky těžko identifikovatelných těl. A když k tomu navíc dojde v předaleké budoucnosti, kde se představivosti ve zbrojařském průmyslu meze nekladou, je zaděláno na opravdu slušnou porci zábavy a končetin.

Ruiner si bere to nejlepší z Hotline Miami, přihazuje ponurou atmosféru futuristického kyberpunkového města Rengkok, udává tempo rytmickou elektronikou, vybavuje hlavního klaďáka širokým arsenálem a nastavuje nekompromisní, ale férovou obtížnost.

zdroj: Archiv

Jediná chybička vás pošle na věčnost, a tentokrát se bez správného využívání speciálních schopností prostě neobejdete. S žádnou zbraní se neprostřílíte celou hrou, protože se zkrátka musíte přizpůsobit situaci. Kde nepomůže rozrážení nepřátel ramenem, tam je třeba vytáhnout katanu.

Jindy vám přijde vhod plasmový samopal, pulsní puška, elektrický kanón, ultrazvukovka, rotačák, EMP granát nebo i klasická železná trubka. Frenetická akce v čele s desítkami zbraní, spoustou nepřátel a tuhou obtížností tu hraje prim, ale stranou nemá stát ani příběh, přestože si ho v zápalu boje dost možná ani nevšimnete. Ruiner vychází již 26. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články