Když zkřížíte Wolfenstein 3D, Doom a moderní hratelnost, dostanete Blade of Agony
zdroj: Vlastní foto autora

Když zkřížíte Wolfenstein 3D, Doom a moderní hratelnost, dostanete Blade of Agony

4. 8. 2016 10:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Fanoušky retra a dne už zapomenutého umění zabíjení nacistů v reáliích druhé světové války může potěšit modernizovaný pohled na původního Wolfenstein 3D jménem Blade of Agony. Jde o samostatnou hru zdarma, která se odehrává v reáliích Wolfensteina a hraje se trochu víc jako Doom. Základem je rychlá akce, příběh (najdete tu dokonce interaktivní NPC, která vám něco řeknou) a opravdu povedená práce s vizuálním pojetím v grafice Wolfa 3D.

Modifikace Blade of Agony vznikala víceméně potají po dobu 16 měsíců, minulý rok se však tvůrci vytasili s první hratelnou betaverzí (stahujte zde), jež představila první z plánovaných sedmi kapitol hry. Ty nabídnou modernější principy, než prastará střílečka, takže počítejte s možností stealthu, obchodováním s předměty a jak už bylo řečeno, příběhem, který dá B.J. Blazkowichovi i nějakou osobnost.

Celá hra běží na modifikované technologii Dooma , takže k hraní je tak zapotřebí engine GZDoom, což je modifikovaný engine ZDoom s podporou OpenGL. To sice může kolem a kolem znít relativně složitě, ale ve skutečnosti k hraní není třeba vlastnit ani jednu ze zmiňovaných her. A že to takto těžce upravovanému Wolfensteinu sluší, to už můžete posoudit i v gameplay záběrech komentovaných streamerem Mr. Icarus.

Nejnovější články