Kingdom Come vyjde v únoru příštího roku, jak prozrazuje povedený příběhový trailer
zdroj: tisková zpráva

Kingdom Come vyjde v únoru příštího roku, jak prozrazuje povedený příběhový trailer

9. 6. 2017 11:13 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

České historické RPG Kingdom Come: Deliverance se po nějaké době zase pochlubilo novým trailerem, který rozhodně nabízí dost materiálu k přemýšlení a diskuzi. Zaprvé představuje úvod příběhu, v němž nepřátelská armáda svým vražděním a drancováním naštve hlavního hrdinu Jindřicha. Zadruhé uslyšíte některé více méně definitivní herecké výkony a prohlédnete si novou tvář protagonisty. A zatřetí se na konci objeví datum vydání. Kdo doufal, že si epos od Warhorse nadělí k Vánocům, ten bude zklamán. Hra vyjde až 13. února 2018.

Datum je to sice celkem vzdálené, ale na druhou stranu byl stanoven konkrétní den, což v sobě nese o trošku vyšší míru závazku a sebejistoty, než vágní „rok 2016“ nebo „ten a ten kvartál 2017“. Doufám, že ve Warhorse mají zbytek vývoje dostatečně promyšlený na to, aby se hra opět neposouvala, protože to by z marketingového hlediska vážně nebylo to pravé ořechové. Pozitivní je, že za 8 měsíců se dá stihnout ještě pořádný kus práce, což snad bude na finálním produktu znát.

zdroj: Archiv

Co se týče samotného traileru, jde o docela pěknou, místy dokonce epickou podívanou. Zvlášť kraťoučký záběr, při němž se na vrcholu kopce objeví linie mocné armády, silně evokuje počáteční okamžiky zteče rohanských jezdců z Návratu krále, což samozřejmě myslím jako kompliment.

Zároveň je jasně patrná vysoká technická úroveň filmečků, o jejichž zpracování vedl Dan Vávra velmi zajímavou přednášku na GDS 2016. Na první poslech se mi zamlouvají i herecké výkony, naštěstí bez falešných východních přízvuků. A nový Jindřichův obličej, výrazně podobnější herci Tomu McKayovi, je také vcelku sympatický.

Kingdom Come: Deliverance - Jindřich zdroj: tisková zpráva

V kontrastu ke krásné krajině, blyštivému brnění a přesvědčivým hercům mě trošku zamrzely některé prkenně působící obličejové animace. Tahle kritika se týká především mladíka na koni, který je nadšený z toho, že jde zachránit krále, a dívky tančící s Jindřichem. Ale do února je víc než dost času na to, aby tvůrci vychytali všechny mouchy.

Teď musí ve Warhorse jen doufat, že se kolem plánovaného data vydání nevyrojí víc vážných konkurentů ve stylu Far Cry 5. Její otevřený svět americké Montany vychází pouhých 14 dní po Kingdom Come a zaručeně pro sebe ukradne spoustu mediální pozornosti.

Nejnovější články